Wat is Bora?
Bora is een gedecentraliseerd platform dat oorspronkelijk is gebaseerd op het Ethereum netwerk. In 2021 werd aangekondigd dat het is verhuist naar de Klaytn blockchain. Bora is voornamelijk gericht op games en entertainment.
De blockchain van Bora is een zogenaamd ‘two-tiered’ systeem. Dit houdt kort gezegd in dat Bora uit meerdere layers bestaat. Dit maakt Bora aantrekkelijk voor games uit de GameFi sector. Wanneer games bijvoorbeeld op Ethereum worden gemaakt, brengt dat meer kosten met zich mee. De blockchain van Bora is modulair. Het executie component kan daardoor onafhankelijk opereren. Hierdoor wordt het gedecentraliseerde karakter behouden terwijl de schaalbaarheid wordt vergroot.
Wie zijn de oprichters van Bora?
Bora is opgericht door een jong Koreaans team van blockchain en game-experts. Het kernteam bestaat uit Gyehan Song, Cindy Lee, Kei Kyung Ho Yune, Igoo Lee en Kyoungwook Cheon.
Gyehan Song is de CEO van Bora. Hij is een software ontwikkelaar met ruim 20 jaar ervaring, onder andere bij Samsung Electronics en Smilegate. Cindy Lee is de CMO van Bora. Lee heeft bij bedrijven als NeoWiz Games en NCSOFT veel ervaring opgedaan als marketing manager. Kei Kyung Ho Yune is de CSO van het bedrijf. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van games. CTO van Bora is Igoo Lee en is onder andere werkzaam geweest bij FIFA Online. Hij heeft zich vooral gericht op infrastructuur en operations. In het optimaliseren van transactiesystemen is Lee gespecialiseerd. Kyoungwook Cheon is de VP engineering. Hij heeft zijn PhD behaald in Computer Engineering bij de Seoul National University.
De Bora koers
Na de lancering van Bora op 1 februari 2019 stond de koers op $0,02800060. Hierna volgde een lange periode van consolidatie. Pas in februari 2021 begon de koers significant te stijging. Tijdens deze stijging werd een piek van $0,443924 bereikt op 2 april 2021. Na deze piek vond er een correctie plaats met wat lichte schommelingen. In oktober 2021 begon de koers weer te stijgen. Deze keer hield de stijging langer aan: op 25 november 2021 werd een all-time high bereikt van $1,48. Tot en met april 2022 zakte de prijs niet verder terug dan $0,743640.
Daarna begon de koers echter sterk te dalen. Halverwege mei 2022 vlakte de daling. In de periode daarna schommelde de prijs tussen de $0,47 en de $0,105.
Wat maakt Bora speciaal?
De grote schaalbaarheid van Bora maakt het platform uniek. Dit wordt enerzijds bereikt door de cross-chain interoperabiliteit. Anderzijds draagt Bora’s structuur – met verschillende layers die onafhankelijk opereren – bij aan de schaalbaarheid. De drie lagen waar de Bora-blockchain uit bestaat zijn de application layer, de service layer en de core layer. De application layer is bedoeld voor de gebruikers van Bora.
Deze structuur maakt Bora aantrekkelijk voor gameontwikkelaars. Hierdoor hoeven gameontwikkelaars hun applicaties niet op duurdere blockchains te bouwen. Bovendien kan Bora relatief veel transacties binnen een kort tijdsbestek verwerken.
Waar kun je Bora kopen?
Bora is te koop op verschillende internationale crypto exchanges. Het maken van een keuze tussen deze platforms is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!