Altcoin, Cardano

Komt er een Altseason? – Top 10 crypto’s presteren beter dan Bitcoin

Altcoins beginnen steeds meer winst te boeken. Sommige kleine cryptomunten hebben de afgelopen weken hun prijs zien verdrievoudigen. Maar ook grote altcoins, zoals VeChain, Stellar, Cardano en Chainlink hebben serieuze winsten geboekt. Is dit de start van een nieuwe altseason?


Altcoins steeds presteren beter

In de afgelopen week hebben Vechain, Stellar, Cardano, Algorand, Bitcoin SV, Cosmos, Ripple, Ethereum Classic en Crypto.com beter gepresteerd dan Bitcoin. Terwijl de altcoins winsten tussen de 11% en 55% hebben gewonnen, steeg de BTC prijs met slechts 1,10%.

De onderstaande grafiek illustreert de grootste winnaars van de afgelopen zeven dagen voor cryptomunten met een marktkapitalisatie van $700 miljoen of meer.

Top 10 stijgers van afgelopen week – Bron: Cointelegraph

Sinds maart boekten zowel Bitcoin als Ethereum een winst van meer dan 150%. Dit herstel werd gevoed door een stijgende vraag van institutionele beleggers in de cryptomunten. Nadat de twee grootste crypto’s een sterk herstel lieten zien begon het momentum van veel altcoins ook te stijgen.

Eén van de best presterende munten van de afgelopen week was VeChain. Sommigen speculeren dat de deelname van het VeChain aan een grote conferentie kan wijzen op een belangrijke aankondiging. Anderen zijn van mening dat de rally voortkomt uit het anticiperen op een mogelijke Coinbase-lijst.

Op 11 juni zei Coinbase dat het VeChain samen met 19 andere cryptocurrencies beoordeelt om misschien toe te voegen aan de exchange. Dit wordt in de cryptowereld eigenlijk altijd gezien als een zeer bullish aankondiging. De prijsstijging die daarop volgt wordt ook niet voor niets de Coinbase Pump genoemd.

Ook Cardano zal spoedig een grote protocolupdate zien. Cardano’s hard fork staat gepland voor 30 juli. De hype rond protocolupgrades en nieuwe productreleases heeft de afgelopen weken het sentiment rond de grote altcoins versterkt.

Misschien nog wel opvallender is de prijsstijging van Chainlink. Link heeft onlangs namelijk een recordhoogte bereikt. De interesse voor LINK nam toe nadat het een prijsontdekkingsfase was ingegaan. Prijsontdekking is een technische term voor wanneer een cryptomunt zijn hoogste punt ooit heeft bereikt in onbekend terrein.


Waarom het altcoins beginnen te stijgen

Over het algemeen lijkt het versterkende sentiment rond altcoins het gevolg te zijn van twee factoren. Ten eerste presteerde Ethereum zeer goed ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Historisch gezien vallen ETH prijsstijgingen vaak samen met een algemene stijging van de altcoinmarkt. In de afgelopen vier maanden is de prijs van ETH met bijna 270% gestegen van $90 naar $241.

Ten tweede hebben de meeste altcoins de eerste fase van belangrijke netwerkupgrades voltooid. Cardano is bijvoorbeeld op weg om de Shelley-upgrade eind juli af te ronden. De Shelley-upgrade zou het Cardano blockchain-netwerk met een factor 100 keer meer kunnen decentraliseren dan concurrerende blockchains, zegt de stichting.

Ook DeFi en staking-gerelateerde cryptocurrencies presteren sinds begin juli ook sterk. Chainlink, Cosmos, Kyber Network en Compound boekten bijvoorbeeld grote winsten van meer dan 20%.