Blockchain

Komt PayPal met zijn eigen cryptocurrency?

De online betalingsgigant PayPal zou mogelijk een eigen cryptocurrency kunnen gaan uitgeven. Dit nadat gisteren bekend werd dat de gigant officieel de cryptocurrency-industrie ingegaan is.


Geen vreemd idee

Het zou niet zo’n vreemd idee zijn als PayPal zijn eigen cryptocurrency-token gaat uitgeven, nadat zij nu officieel de crypto-industrie ingegaan zijn. Dit zegt Meltem Demirors, momenteel de CSO bij het Digitale Asset Beheerbedrijf CoinShares. Gisteren werd namelijk al bekend dat PayPal vanaf 2021 verschillende cryptocurrencies gaat ondersteunen. Dit zou dan direct een mooie kans voor het bedrijf zijn om een eigen token uit te gaan geven.

“Het zou mij niets verbazen als binnen de aankomende 12 maanden een eigen cryptocurrency-token gelanceerd zal worden door PayPal, die vergelijkbaar is met een digitale versie van de dollar of de euro die we bij veel betalingsbedrijven zien”, aldus Demirors.


Niet concurrerend met Libra

Volgens de CEO van PayPal, Dan Schulman, ontwikkeld zijn bedrijf nu een product dat niet noodzakelijkerwijs concurrerend is met het Libra-project van Facebook. Dit zou echter kunnen suggereren dat PayPal aan een eigen cryptocurrency zou werken.

Alhoewel niets bevestigd is op dit moment, wordt echter wel gespeculeerd over mogelijke tokens vanuit PayPal. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan native PayPal tokens die gekoppeld worden aan fiat-valuta’s, zoals de Euro (€) of de Amerikaanse dollar ($). Ook zou PayPal ervoor kunnen kiezen om de concurrentie met Bitcoin (BTC) aan te gaan om de nummer 1 cryptocurrency te worden. Niets is echter officieel bevestigd. De mogelijkheid dat PayPal geen eigen crypto-token gaat uitgeven blijft hierdoor ook nog een optie.

De online betalingsgigant verwerkt wereldwijd betalingen van ruim 26 miljoen retailers en heeft ruim 346 miljoen gebruikers wereldwijd. Hiermee heeft het bedrijf een grote naam gemaakt in de online betalingswereld. De ondersteuning van cryptocurrencies op het platform is dan ook groot nieuws met mogelijk een grote impact voor de gehele crypto-industrie.