Bitcoin koers crash
Bitcoin

Kraken: Bitcoin presteert vaak slecht in de maand september

Onderzoekers van de crypto exchange Kraken voorspelt dat de Bitcoin in de maand september waarschijnlijk een negatieve prestatie zal neerzetten voordat het terugkeert naar ‘agressieve volatiliteit’.


Matige prestaties verwacht in september voor de Bitcoin

In het volatiliteitsrapport van augustus 2020 voorspelde de Amerikaanse crypto exchange Kraken dat september een negatief rendement gaat opleveren voor de Bitcoin.

Het rapport merkte op dat september historisch gezien de slechtste maand van het jaar is voor de Bitcoin. September kent een gemiddeld rendement van -7%. Het wijst erop dat de prestaties van deze maand dit jaar waarschijnlijk nog slechter zouden zijn dan normaal. Aangezien de Bitcoin in de meeste maanden van 2020 slechter presteerde dan zijn gemiddelde rendement.

Ondanks de bearish vooruitzichten voor de korte termijn, wijst het rapport op enkele sprankjes hoop. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat dat heel veel Bitcoins meer dan 12 maanden niet verschoven zijn. Hierbij merkte Kraken op dat historisch gezien deze dynamiek een voorbode is van een nieuwe bull markt.

Het rapport voegt eraan toe dat de Bitcoin waarschijnlijk grote schommelingen zal zien naarmate de markten verder wegtrekken van het lokale dieptepunt van juli:

”Twaalf keer in het verleden bereikte de volatiliteit van Bitcoin een dieptepunt tussen de 15% en 30% voordat het gemiddeld steeg tot 140%. Eind augustus zijn er 38 dagen verstreken sinds het dieptepunt van de volatiliteit van 23% op 24 juli. De volatiliteit liep op tot 44% en daarnaast was er een prijsstijging van + 25%.”

De geschiedenis geeft dus aan dat we in de komende maanden voldoende ruimte hebben voor een hogere volatiliteit en grotere winsten.


Zwakste volatiliteit ooit

De onderzoekers van Kraken merkten ook op dat september historisch gezien gemiddeld de zwakste volatiliteit heeft genoteerd. Wat suggereert dat de Bitcoin mogelijk pas in het vierde kwartaal van 2020 een versnelde volatiliteit ziet.

De kristallen bol van Kraken is echter niet per se een betrouwbare gids voor de toekomst. Aangezien de exchange onlangs voorspelde dat een Bitcoin rally van tussen de 50% en 200% zou meemaken. Destijds verhandelde de Bitcoin tussen de $11.500 en $12.000.

Het rapport merkt op dat in augustus ook de correlatie van de Bitcoin met goud naar een nieuw recordniveau van 0,97 was gestegen. Dit gebeurde voordat hij stevig terugviel naar 0,25.

De Bitcoin kende gedurende het grootste deel van augustus ook een hoge correlatie met de S&P 500. Echter, nadat het een correlatie behaalde van 0,84, crashte de correlatie tussen de Bitcoin en de S&P 500 tot min 0,02.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen