Kraken Cryptocurrency Exchange
Exchange

Kraken exchange bevriest alle FTX- en Alameda- gerelateerde accounts

Kraken, de in de Verenigde Staten (VS) gevestigde crypto-exchange, heeft alle accounts op hun platform die gekoppeld kunnen worden aan FTX en Alameda Research bevroren. Dit hebben ze gedaan na contact te hebben gehad met de lokale autoriteiten.

Beschermen van schuldeisers

Kraken heeft bevestigt dat dit is gebeurt om de schuldeisers te beschermen en voegde hieraan toe dat het “volledige reserves behoudt” en dat het geld van andere gebruikers niet wordt aangetast. Mogelijk gebeurt dit om de angst van gebruikers weg te nemen dat de exchange liquiditeitsproblemen kunnen krijgen als gevolg van de bevriezing van de fondsen.

Advies inwinnen bij curator

Kraken heeft naar verluidt onderzoek gedaan naar de meest recente FTX-ontwikkelingen en ze hebben contact gehad met de lokale wetshandhaving instanties. Het gevolg hiervan is de bevriezing van bepaalde fondsen die in contact kunnen worden gebracht met FTX. Kraken zei het volgende over de betrokken accounts:

Wij zullen elk account van geval tot geval oplossen en kunnen indien nodig advies inwinnen bij de faillissementsrechtbank of de curator.

De accountbevriezing van Kraken komt nadat crypto-exchange FTX op 11 november aankondigde dat de FTX Group, dat uit zo’n 130 bedrijven bestaat, faillissement van Chapter 11 in de VS heeft aangevraagd. De FTX-oprichter, Sam Bankman-Fried, heeft daarbij direct ontslag als CEO genomen. Het volgt ook op een vermoedelijke hack op FTX waarbij een Kraken-account betrokken was. Ze gebruikten hierbij geld van hun geverifieerde Kraken-account om de transactie te voltooien.

Hard optreden tegen FTX

Wereldwijd lijken regelgevers hard op te treden tegen de FTX crypto-exchange en hun leidinggevenden. FTX heeft haar hoofdkantoor in de Bahama’s en de effectentoezichthouder van het land heeft op 10 november de activa van FTX Digital Markets, de Bahamaanse dochteronderneming van de exchanges en zijn verbonden partijen bevroren.

De effectentoezichthouder van de Bahama’s ontkende eergisteren dat hij FTX opdracht had gegeven om voorrang te geven aan opnames van in de Bahama’s gevestigde gebruikers nadat de exchange op 11 november had verklaard dat het door de toezichthouders van het land was opgedragen om Bahamaanse opnames te vergemakkelijken. FTX wordt nu als slot wel onderzocht door de ‘Royal Bahamas Police Force’, voor potentieel crimineel wangedrag.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen