NFT

Kraken lanceert nieuwe NFT-marktplaats om leningen uit te geven

Kraken-oprichter en CEO Jesse Powell deelde onlangs in een interview met Bloomberg News dat de exchange een NFT-marktplaats zal lanceren waarmee gebruikers geld kunnen lenen tegen hun NFT’s.


Nieuw leenmodel met NFT’s

Powell legde uit dat het bedrijf van plan is om begin 2022 de NFT-ruimte te betreden. Het hoopt een functie toe te voegen waarmee de liquidatiewaarde van een NFT bepaalt kan worden en of deze als onderpand voor een lening kan worden verstrekt.

“Als je een CryptoPunk op Kraken zet, willen we de waarde daarvan in je account kunnen weergeven. Ook kan je daarmee geld lenen.” Aldus Powell.

De waarde van NFT’s verschilt onderling echter enorm. Slechts een klein percentage van de tokenbezitters heeft een digitaal verzamelobject met een waarde van evenveel als een CryptoPunk. Hiervan is de laagste prijs 66,9 ETH of $273.673 op dit moment.

Volgens Powell zal de functie volgend jaar exploderen:

“Fase één was speculatie, fase twee is kunst kopen en kunstenaars ondersteunen, fase drie wordt functioneel gebruik van NFT’s.”

Bovendien heeft Kraken onlangs Staked overgenomen in een poging nieuwe investeerders aan te trekken. Staked is een infrastructuurplatform dat non-custodial crypto-staking mogelijk maakt. Kraken-klanten kunnen nu crypto-beloningen en opbrengsten verdienen terwijl ze de controle over hun digitale activa behouden.

Kraken werd opgericht in 2011 en is uitgegroeid tot een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De aankondiging van Kraken laat zien hoe door NFT ondersteunde leningen steeds gebruikelijker worden. Steeds meer DeFi-platforms, zoals Arcade en Nexo, beiden dit nieuwe leenmodel aan. Arcade sloot in december een financieringsronde van $15 miljoen af als onderdeel van een groter plan om zijn aanbod te vergroten. Het wilde daarmee ook meer investeerders aantrekken voor zijn onderpand NFT-platform.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk