Anonymous Hacker
Hack

Kronos Research is in onderhandeling met hacker na grootschalige inbreuk

In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de wereld van cryptocurrency heeft Kronos Research, een in Taipei gevestigd cryptohandelsbedrijf, een opmerkelijke stap gezet door een onverwachte toenadering te maken naar een hacker die recentelijk de beveiligingslekken van het bedrijf heeft benut. Dit resulteerde in een verbijsterend verlies van ongeveer $26 miljoen aan crypto-activa.

Dit ongebruikelijke gebaar markeert een opkomende trend van openbare onderhandelingen tussen hackers en hun slachtoffers. In deze trend kiezen slachtoffers ervoor om te onderhandelen en een deel van het gestolen geld aan de aanvallers aan te bieden, in ruil voor de teruggave van de overige activa.

Doelwit van beveiligingsinbreuk

Kronos Research heeft publiekelijk erkend dat het medio november het doelwit was van een beveiligingsinbreuk, waarbij een hacker erin slaagde om ongeveer $26 miljoen aan crypto-activa te stelen. Deze ontwikkeling vormt onmiskenbaar een aanzienlijke tegenslag voor het cryptohandelsbedrijf, dat op zijn officiële platform een openbare aankondiging deed om de inbreuk te bevestigen.

De beveiligingsinbreuk concentreerde zich voornamelijk op de diefstal van API-sleutels, waarmee de inherente kwetsbaarheden van handelsplatforms voor cryptocurrency werden benadrukt. In een geruststellende verklaring op het officiële platform, ‘X’ genaamd, beloofde Kronos Research het volledige verlies intern te dekken, zonder nadelige gevolgen voor partners of belanghebbenden. Hoewel aanvankelijk een verlies van $25 miljoen werd gerapporteerd, bevestigde het bedrijf dat het werkelijke bedrag ongeveer $26 miljoen aan crypto-activa betrof.

Directe aanpak

Opmerkelijk is de directe aanpak van Kronos Research in de nasleep van de inbreuk, waarbij het bedrijf onderhandelingen aanknoopte met de verantwoordelijke hacker. In een bericht aan de aanvaller verzocht Kronos om 90% van het gestolen geld terug te geven, met de toezegging de overige 10% te laten behouden. Het bedrijf garandeerde ook dat er geen juridische stappen zouden worden ondernomen bij naleving van de voorwaarden, zoals blijkt uit gegevens van Etherscan.

De uitkomst van deze onderhandelingen blijft onzeker en hangt af van de medewerking van de hacker. Kronos Research suggereerde echter subtiel dat betrokkenheid van autoriteiten mogelijk zou worden als het geld niet wordt teruggegeven, wat potentiële juridische gevolgen voor de situatie zou inhouden.

Bredere trend binnen crypto-wereld

De inbreuk bij Kronos Research benadrukt een bredere trend in de cryptocurrency-wereld: de toename van openbare, on-chain onderhandelingen tussen hackers en hun slachtoffers. Deze trend heeft momentum gekregen doordat andere cryptoplatforms vergelijkbare paden bewandelen. Recentelijk erkende KyberSwap bijvoorbeeld het afstaan van 10% van het gestolen geld aan een aanvaller, terwijl Curve Finance in augustus een soortgelijke aanpak hanteerde, met een beloning van 10% voor de teruggave van gestolen activa.

De implicaties van deze trend zijn verreikend, aangezien slechte actoren onbedoeld worden aangemoedigd hun illegale activiteiten voort te zetten zonder ernstige gevolgen te ondervinden. Terwijl het verkennen van alternatieve methoden voor het terugvorderen van gestolen activa van cruciaal belang is, kunnen dergelijke onderhandelingen onbedoeld nieuwe risico’s voor de crypto-industrie creëren.

Het incident bij Kronos Research is slechts één voorbeeld van een groter probleem dat de cryptocurrency-industrie teistert. In 2023 alleen al is meer dan $1,2 miljard gestolen uit Decentralized Finance (DeFi)-protocollen, zoals gerapporteerd door DeFiLlama. Deze verliezen benadrukken de dringende noodzaak van verbeterde beveiligingsmaatregelen en robuuste risicobeperkingsstrategieën binnen de gedecentraliseerde financiële sector.

Hack nieuws

Hacker steelt bijna $484.000 aan Ethereum in aanval op Ledger
Meer dan $300 miljoen aan gestolen cryptocurrencies zijn dit jaar bij cryptomixers gekomen
Hackers infiltreren OKX DEX en stelen meer dan $2,7 miljoen in crypto’s
Meer nieuws

Meest gelezen