Exchange

KuCoin voegt margehandel toe met 10x leverage

KuCoin heeft aangekondigd dat het Kucoin Shares (KCS) op het platform gaat ondersteunen als nieuwste marge-activum. KCS kan vanaf binnenkort worden aangeschaft met USDT en wordt op het platform ondersteunt met een hefboomwerking tot 10x.


Margehandel

Margehandel is een aan populariteit winnende functie binnen diverse cryptocurrency exchanges. Deze functie stelt gebruikers in staat om meer tokens te lenen door een paar tokens toe te kennen om een long te gaan of short te gaan. Op deze manier wordt een groot aantal fondsen met een kleiner bedrag beter benut, wat kan betekenen dat er meer winst wordt behaald.

KuCoin maakt het mogelijk om margehandel te gebruiken voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), EOS, Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Tether (USDT).

Dat KuCoin zijn eigen munt nu wordt toegevoegd is eigenlijk een vrij logische stap. Zo is hun eigen token (KCS) één van de meest verhandelde digitale activa op het platform. Door dit te combineren met margehandel, zal de token worden opengesteld aan duizenden al bestaande en potentiële nieuwe KCS-houders.


Actie

Om de lancering te vieren heeft KuCoin een aanbieding een ultra-lage rente-lening gelanceerd. Hierdoor kunnen gebruikers via de exchange tot maximaal 1.000.000 USDT lenen met een rente van 0,01%. Op jaarbasis komt dit uit op 3,7%. Dit is significant lager dan bij andere cryptoplatforms, waar dit percentage kan oplopen tot 10%.

KCS staat op het moment dat dit artikel wordt geplaatst in het groen met een positief percentage van 11,15%.