Bitcoin

Kunnen goud en de Bitcoin naast elkaar bestaan?

Steeds meer investeerders hebben hun blootstelling aan goud verlaagd ten gunste van de Bitcoin, maar heeft de digitale munt kans om goud te vervangen?


De Bitcoin is geen bedreiging voor goud

De geweldige prijsstijging van de Bitcoin dit jaar zal volgens Goldman Sachs geen schade toebrengen aan grote traditionele activa zoals goud.

Een van ’s werelds grootste investeringsbanken, Goldman Sachs, stuurde een bericht naar investeerders, waarin de bank zijn klanten verzekerde dat de Bitcoin geen bedreiging voor goud vormt. We zien geen bewijs dat de rally van de Bitcoin de markt van goud kannibaliseert. Bovendien geloven we dat de twee naast elkaar kunnen bestaan, zo schreef het bedrijf.

Goldman Sachs geeft wel toe dat de aanhoudende rally van de Bitcoin wat vraag van goudinvesteerders kan stelen, en verklaarde:

“De recente ondermaatse prestaties van goud hebben sommige beleggers bezorgd gemaakt dat de Bitcoin goud vervangt als de beste manier om waarde af te dekken tegen inflatie. Hoewel er enige substitutie plaatsvindt, zien we de stijgende populariteit van de Bitcoin niet als een bedreiging voor de status van goud. “


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Goud ziet vraag afnemen

Mede doordat de Bitcoin in december een nieuwe recordhoogte qua prijs bereikte, stappen steeds meer wereldwijde investeerders steeds meer over naar de digitale valuta. Christopher Wood, wereldwijd hoofd van de aandelenstrategie bij de investeringsbank Jeffries Financial, heeft zijn blootstelling aan goud verlaagd om meer Bitcoin te kunnen kopen.

Volgens een rapport van 18 december van het Indiase persbureau Business Standard is de marktanalist voor het eerst sinds jaren bezig zijn goudinvestering te verminderen. Wood schreef in een notitie aan investeerders dat nu 5% van zijn portefeuille in Bitcoin zit.

“De 50 procent aan fysiek goud in mijn portefeuille zal voor het eerst in jaren met vijf procent worden verlaagd. Dat geld zal in Bitcoin wordt geïnvesteerd. Als er een grote terugval is in de Bitcoin vanaf het huidige niveau is het de bedoeling om aan deze positie toe te voegen. “

Volgens het rapport is Wood van plan om de blootstelling aan crypto verder te vergroten in geval er correcties plaats zullen vinden. Toch nam de analist een soortgelijk standpunt in als Goldman Sachs door ook optimistisch te blijven over goud.

“Dit betekent niet dat goud niet zal floreren. De goud prijs zal weer gaan stijgen als de Fed zijn nieuwe stimulus gaat uitrollen.”

Op 17 december boekte de Bitcoin opnieuw een historisch record, met een stijging van boven de $23.000. Op het moment van schrijven wordt de Bitcoin verhandeld tegen een prijs van $23.450.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen