Hacker Man
Hack

KyberSwap kondigt financiële hulpmaatregelen aan na exploit van $48,8 miljoen

KyberSwap heeft aangekondigd financiële bijstand te verlenen aan gebruikers die getroffen zijn door een aanzienlijke exploit op 22 november, waardoor het gedecentraliseerde financiële protocol een verlies van $48,8 miljoen heeft geleden. In een poging om de getroffen personen te compenseren, lanceert KyberSwap een subsidie-initiatief vanuit hun treasury.

Verlichten van financiële lasten van slachtoffers

De subsidie is bedoeld om de financiële last voor de slachtoffers te verlichten en zal gelijk zijn aan het USD-equivalent van de verloren activa als gevolg van de beveiligingsinbreuk. KyberSwap bevestigt hiermee zijn toewijding aan zowel de gebruikersgemeenschap als de platformbeveiliging. Hoewel de details en criteria voor de subsidie momenteel worden afgerond, heeft KyberSwap zich ertoe verbonden om binnen twee weken aanvullende informatie te verstrekken.

Uit het onderzoek naar de beveiligingsinbreuk is gebleken dat de zwakte voortkomt uit de tick-intervalgrenzen binnen de geconcentreerde liquiditeitspools van KyberSwap. Deze kwetsbaarheid stelde een aanvaller in staat om de liquiditeit kunstmatig te manipuleren, wat resulteerde in een aanzienlijk verlies van middelen.

Hoewel aanvankelijk geschat op $47 miljoen, werd later vastgesteld dat het totale verlies $48,8 miljoen bedroeg. In een poging om de gestolen activa terug te vorderen, bood KyberSwap een beloning van 10% aan de aanvaller aan. Dit resulteerde echter in onconventionele verzoeken in plaats van acceptatie.

Bijna $5 miljoen teruggevonden

Opmerkelijk is dat KyberSwap succesvol $4,7 miljoen van het gestolen geld heeft teruggevonden, dat tijdens de hack afzonderlijk was buitgemaakt door MEV-bots van derden. Dit gedeeltelijke herstel en de voorgestelde treasury-subsidies weerspiegelen de proactieve benadering van het platform bij het aanpakken van beveiligingsinbreuken.

Bovendien heeft het incident geleid tot een grondige herziening van de beveiligingsprotocollen van KyberSwap, waarbij het team zich inzet voor het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen om toekomstige exploits te voorkomen.

De reactie op deze crisis, met het aanbieden van staatssubsidies, markeert als slot een opmerkelijke inspanning in de gedecentraliseerde financiële gemeenschap om het vertrouwen en de steun van haar gebruikers te behouden na beveiligingsinbreuken.

Hack nieuws

Hacker steelt bijna $484.000 aan Ethereum in aanval op Ledger
Meer dan $300 miljoen aan gestolen cryptocurrencies zijn dit jaar bij cryptomixers gekomen
Hackers infiltreren OKX DEX en stelen meer dan $2,7 miljoen in crypto’s
Meer nieuws

Meest gelezen