Ledger Nano S
Blockchain

Ledger publiceert whitepaper nieuwe hardware-wallets seeds-tool

Ledger, de toonaangevende leverancier van hardware-cryptocurrency-wallets, nadert de lancering van zijn geplande oplossing waarmee gebruikers een back-up kunnen maken van een Ledger-apparaat en deze kunnen herstellen.

Ledger Recover Whitepaper

Ledger Chief Technology Officer (CTO) Charles Guillemet ging op 21 juni naar Twitter om aan te kondigen dat het hardware wallet-bedrijf het Ledger Recover Whitepaper open source heeft gemaakt.

Guillemet kondigde aan dat de aankomende service naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 gelanceerd zal worden. Deze service zal worden geleverd door Coincover, een beveiligingsbedrijf voor digitale activa. Volgens de CTO is de belangrijkste conclusie uit het witboek dat de nieuwe service “100% veilig” is. Hij verzekerde dat gebruikers de mogelijkheid zullen hebben om technische details te leren en de dienst zelf te onderzoeken.

De Ledger Recover whitepaper, beschikbaar op GitHub, biedt een 34 pagina’s tellend document dat een gedetailleerd technisch overzicht geeft van Ledger’s oplossing voor het maken van een back-up en het herstellen van de seed van de hardware wallet.

De primaire operationele stromen voor Ledger Recover Repository

De Ledger Recover Repository faciliteert op zijn beurt 3 primaire operationele stromen, namelijk het maken van een seed-back-up, het herstellen op een nieuw apparaat en het veilig verwijderen van de back-ups. De whitepaper bevat tevens informatie over het systeemontwerp en het cryptografische protocol van Ledger Recover.

Eén van de implementaties omvat het splitsen van de seed in aandelen met behulp van de bekende Shamir-back-up, een distributietechnologie voor privésleutels. Volgens de whitepaper biedt het hebben van minder dan het vereiste aantal aandelen geen informatie over de seed.

De Whitepaper benadrukt dat gebruikers het protocol onafhankelijk van Ledger kunnen uitvoeren, waardoor de flexibiliteit en toewijding aan zelfbewaring worden benadrukt. Ledger Recovery, geïntroduceerd in mei 2023, is een optioneel abonnement voor gebruikers die een back-up van hun geheime herstelzin willen maken, aldus de CTO.

Volgens de CTO van Ledger verandert de nieuwe oplossing voor seedherstel “niets aan de beveiliging” van Ledger-apparaten. Guillemet riep als slot ook ontwikkelaars, onderzoekers en crypto-enthousiastelingen op om de whitepaper te bekijken en de beveiligingsmechanismen van de wallets volledig te begrijpen.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen