Bitcoin

Luxe autodealer Las Vegas laat klanten betalen in Bitcoin

Een luxe autodealer in Nevada, Las Vegas, heeft een enorme toename gezien in het aantal Bitcoin (BTC)-betalingen voor zijn auto’s. Dit suggereert de steeds toenemende BTC-acceptatie en bevestigd de bull-markt die momenteel bezig is. Steeds meer investeerders lijken hun bezit om te zetten in high-end sportwagens.


3% tot 5% van omzet via BTC-betalingen

De Vegas Auto Gallery, de luxe autodealer waar het in dit geval over gaat, heeft veel luxe en duurdere automerken waaronder Aston Martin, Bentley, Ferrary en Lamborghini. Gedurende de aanhoudende crypto bull-markt worden steeds meer van deze high-end auto’s verkocht voor Bitcoin. De Vegas Auto Gallery heeft laten weten dat onlangs twee van deze sportwagens verkocht zijn voor BTC, waarmee ruim $6 miljoen opgehaald zou zijn. Naar verluidt haalt de Vegas Auto Gallery circa 3% tot 5% van zijn omzet binnen via BTC-betalingen.

Om deze Bitcoin-betalingen mogelijk te maken, heeft de autodealer een samenwerking gestart met de cryptocurrency betalingsverwerker BitPay. Zij zetten de betaalde BTC vrijwel direct om in Amerikaanse dollars, die zij vervolgens naar de autodealer sturen. Hiervoor rekenen zij slechts 1% aan kosten. Voor deze 1% loopt de luxe autodealer echter geen (extra) risico, wat het aantrekkelijker maakt om er gebruik van te maken.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Lamborghini ultieme statussymbool

Alhoewel Bitcoin niet altijd even goed overkomt op het gebied van betalingskanalen, heeft BitPay inmiddels een grote naam voor zichzelf gecreëerd. De crypto betalingsverwerker heeft inmiddels al honderdduizenden verkopers over de hele wereld weten te trekken waardoor BTC nu bij een groot scala aan (web)winkels uitgegeven kan worden.

Dat mensen dit nu doen bij luxe auto’s zoals de Lamborghini is niet perse nieuw. Tijdens de bull run in 2017 werden Lamborghini’s namelijk het ultieme statussymbool voor crypto-investeerders. De toename bij de Vegas Auto Gallery tijdens de huidige bull run komt dan ook niet volledig onverwacht.

Bitcoin maakt dan ook mooie sprongen en gaat hiermee richting de $30.000 per stuk. Op het moment dat dit artikel gepubliceerd wordt, verhandeld BTC voor ruim $29.100 per stuk. Hiernaast heeft BTC onlangs voor het eerst een marktkapitalisatie gehad van meer dan $500 miljard, waardoor record na record verbroken wordt.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen