Altcoin

MakerDAO Prijs stijgt met 30 procent

De MKR prijs is met 30% gestegen in 24 uur na de stemming van de MakerDAO-community voor het introduceren van tokenized “real-world” activa als onderpand voor Dai-leningen.


MakerDAO prijs stijgt enorm

De MakerDAO prijs is de afgelopen dag met meer dan 30 procent gestegen . Op sommige exchanges heeft het zelfs een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $720 bereikt.

De prijsstijging volgt een piek op die MKR eind mei tot ongeveer 45% liet stijgen toen het op Coinbase Pro werd gelist. De huidige prijsstijging heeft ervoor gezorgd dat Maker een winst van 100% heeft geboekt in slechts twee weken tijd.

Als we de Maker koers meten ten opzichte van Bitcoin, zien we dat het MKR/BTC paar piekte op een top van 0,076 BTC. Vlak na dit hoogtepunt keerde het weer terug naar 0,060 BTC. Momenteel probeert Maker ondersteuning te vinden rond de 0,070 BTC.

In de DeFi wereld is Maker enorm groot. Volgens DeFiMarketCap vertegenwoordigt Maker momenteel bijna één derde van de totale marktkapitalisatie van $2,4 miljard voor DeFi-tokens.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Coinbase Pro relist Maker

MKR werd vorig jaar verwijderd uit Coinbase Pro nadat het niet genoeg liquiditeit had aangetrokken. Echter, de grootste Amerikaanse crypto exchange denkt nu dat de groei van DeFi zal leiden tot meer speculatie op de Maker-markt.

MakerDAO behoort nu tot de top 24 crypto’s kijkend naar marktkapitalisatie. MKR is goed voor meer dan 50,5% van het totale bedrag dat is vergrendeld in DeFi met bijna $ 500 miljoen.


Een nieuwe stemming

De nieuwe prijsstijging vindt plaats te midden van een stemming in de community. De stemming toont sterke steun voor het ondersteunen van niet-crypto-activa als onderpand voor de oprichting van DAI.

Momenteel kunnen MakerDAO-gebruikers Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Basic Attention Tokens (BAT) of de stablecoin USD Coin (USDC) vergrendelen om DAI-leningen te financieren.

De stemming betuigde steun voor een protocol dat werd ontwikkeld door blockchain-startup Centrifuge waarmee ‘real-world assets’ zouden kunnen worden getokeniseerd als op ERC-20 gebaseerde effecten die kunnen worden gebruikt als onderpand voor DAI-minting.

De stemming toonde ook een positief sentiment ten aanzien van het DeFi-project ter ondersteuning van 0x (ZRX), Decentraland (MANA), Uniwswap’s Dai Liquidity Token en tBTC.