Hack

Man in Brooklyn veroordeeld tot 18 maanden gevangenis voor frauduleuze ICO’s

Een man in Brooklyn, de Verenigde Staten (VS), is veroordeeld tot 18 maanden in de gevangenis. De man is veroordeeld voor het uitvoeren van twee illegale cryptocurrency Initial Coin Offerings (ICO’s).


Ouderwetse fraude

Volgens de Amerikaanse advocaat Donoghue, pleegde de veroordeelde man ouderwetse fraude onder de noemer geavanceerde technologie.

Hierdoor heeft de man meerdere slachtoffers weten te maken. De advocaat heeft laten weten dit soort bedriegers in de toekomst te blijven aanpakken, in de hoop alle bedriegers te pakken.


RECoin en Diamond

De veroordeelde, Zaslavskiy, heeft in 2017 het cryptocurrency-project RECoin tot het leven geroepen. Dit zou destijds de allereerste cryptocurrency zijn die werd ondersteund door onroerend goed. Hierbij zou RECoin over een team van advocaten, professionals, makelaars en accountants beschikken. Ook zouden er circa 2.8 miljoen RECoin-tokens zijn verkocht. Achteraf blijkt dit allemaal onjuist te zijn geweest.

Hiernaast lanceerde hij ook Diamond, een cryptocurrency voor “exclusieve en getokeniseerde ledenpools”. Deze zou worden ondersteund door diamanten.

In feite werden deze cryptocurrencies niet ondersteund door onroerend goed of door diamanten. De certificaten die hij naar investeerders stuurde was hiermee nep. Hiermee pleegde hij dan ook fraude.

Hierdoor wist Zaslavskiy echter diverse nietsvermoedende beleggers te strikken voor zijn fraude-projecten. Of zij hier geld van terug gaan zien is nog niet bekend.