marathon digital
Bitcoin

Marathon is na MicroStrategy de grootste beursgenoteerde Bitcoin-holder

Marathon Digital, een beursgenoteerde Bitcoin miner, is inmiddels uitgegroeid tot de op één na grootste bedrijfsmatige Bitcoin-holder ter wereld. Met de ruim 11.300 Bitcoin die het bedrijf nu heeft, moet het alleen MicroStrategy nog voor zich dulden. MicroStrategy heeft op het moment van schrijven ongeveer 130.000 Bitcoin op de balans staan.

Sinds juli geen Bitcoin verkocht

Uit de kwartaalcijfers van Marathon Digital blijkt dat het sinds juli 1.231 Bitcoin uit de digitale mijnen haalde en daar nog niets van verkocht. Daarmee is Marathon Digital een uitzondering binnen de industrie, want de meeste partijen moesten al gedwongen verkopen. Dat geldt dus niet voor de grootste van allemaal, die vrolijk doorgaat met het opslokken van Bitcoin. In oktober alleen al wist Marathon Digital 615 Bitcoin te minen.

Dat is tot op heden de meest succesvolle maand in de geschiedenis van het bedrijf als we puur kijken naar de Bitcoin-productie. “We hebben onze productie verhoogd van 72 Bitcoin in juli, naar 184 in augustus, om vervolgens naar 360 te stijgen in september en daarna het record van 615 neer te zetten in oktober. Oktober was de meest productieve maand in de geschiedenis van ons bedrijf”, aldus CEO Fred Thiel.

Financiële resultaten vallen tegen

Nu is ook Marathon Digital niet immuun voor de dramatische prestaties van de Bitcoin koers van de afgelopen maanden. Het netto-verlies van Marathon Digital is in het derde kwartaal bijna verdriedubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Ook de omzet viel ten opzichte van dat moment met 75,5 procent terug naar 12,7 miljoen dollar. Alles bij elkaar staat de mining-industrie er dus even niet goed op.

Dat is een ontwikkeling die in potentie ook gevaarlijk is voor de Bitcoin koers. Het is goed mogelijk dat er in de toekomst miners als Marathon Digital moeten verkopen om hun hoofd boven water te houden. In het geval van Marathon Digital kan dat betekenen dat er ruim 11.300 Bitcoin op de markt gedumpt worden. Dat is iets wat de Bitcoin koers op dit moment zeker niet kan hebben. 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen