Altcoin

McLaren Racing werkt samen met Tezos aan Formule 1 NFT’s

Formule 1-team McLaren Racing gaat samenwerken met Tezos. Daarbij gaat het een reeks NFT’s lanceren. Als onderdeel van de samenwerking zal het logo van de blockchain ook te zien zijn op de voertuigen en racepakken van het team.


Samenwerking tussen Mclaren Racing en Tezos

Volgens een aankondiging zal Tezos de officiële technische partner van McLaren Racing worden in een “meerjarige samenwerking”. Het bedrijf gaat samenwerken in de Formule 1, Indycar en esports. Het richt zich op het creëren van een NFT-platform voor fans.

Door de samenwerking zal het Tezos logo op de racepakken van F1-coureurs Lando Norris en Daniel Riccardo schitteren. Evenals AMSP-coureurs Pato O’Ward en Felix Rosenqvist. Tezos wordt ook een partner voor het McLaren Shadow esports-team.

In een persbericht beschreef Lindsey Eckhouse, directeur licenties, e-commerce en esports bij McLaren Racing, de samenwerking als een innovatieve stap in een snel ontwikkelende industrie. Daaraan voegde ze toe dat het fans in staat zal stellen om zich meer betrokken te voelen bij het team en daadwerkelijk een stukje McLaren kunnen bezitten.


NFT’s in de sportwereld

NFT’s zijn cryptografisch tokens die kunnen worden gekoppeld aan digitale inhoud zoals tekeningen of objecten uit de echte wereld. De sportindustrie is één van de eerste adoptanten van NFT’s, met voetbalspel Sorare en een basketbal-verzamelserie genaamd NBA Top Shot als belangrijke NFT platforms.

De Formule 1 heeft zelf een deal gesloten met Animoca Brands. Een virtueel racecircuit NFT uit zijn F1 Delta Time game vorig jaar werd voor bijna een kwart miljoen dollar verkocht. McLaren is trouwens niet het eerste F1-team dat samenwerkt met Tezos. Vorige maand kondigde Red Bull Racing Honda een vergelijkbare technische samenwerking aan met het blockchain-platform.

McLaren Racing prees ook de duurzaamheid en energie efficiëntie van Tezos. Zij beweerde dat het proof-of-stake-consensusmechanisme “twee miljoen keer minder energie” gebruikt dan het proof-of-work-systeem dat wordt gebruikt door blockchains zoals Ethereum.

Nu het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van NFT’s steeds meer onder de loep worden genomen, passen merken verschillende manieren toe om het probleem aan te pakken. Sommigen bouwen voort op proof of stake blockchains. Zij gebruiken anderen CO2 compensaties om hun impact op het milieu te minimaliseren.