Gamer Twitch
Blockchain

Mede-oprichter van Twitch haalt bijna €23 miljoen op voor Web3-gamingbedrijf Metatheory

Kevin Lin, de mede-oprichter van het streaming platform Twitch, heeft tevens het Web3-gaming- en entertainmentbedrijf Metatheory opgericht. Hier heeft hij nu een investering van $24 miljoen (bijna €23 miljoen) voor opgehaald.

DuskBreakers

In november van 2021 werd Metatheory gelanceerd. Dit is ongeveer een jaar nadat Lin Twitch officieel verliet. Destijds maakte hij echter bekend dat hij bezig was met een gamingbedrijf en een blockchain-videogame genaamd ‘DuskBreakers’. Hij zei hierover het volgende:

“Het bouwen van meeslepende digitale ervaringen is altijd een passie van mij geweest, en nadat ik Twitch heb verlaten om te onderzoeken wat de toekomst biedt in de industrie, geloof ik echt dat blockchain de deur zal openen naar nog meer mogelijkheden en een grote impact zal hebben op gaming, verhalen vertellen en ruimte voor gemeenschapsopbouw.”

Lancering DuskBreakers

Eind van vorig jaar (December 2021) werd DuskBreakers uitgebracht. De op Ethereum gebaseerde game implementeerde een ‘play-to-mint’-model voor de eerste 10.000 niet-vervangbare tokens (NFT’s). Degenen die een NFT willen pakken, moeten een arcade-achtig spel spelen om hun deelname aan een witte lijst te valideren.

Nu is het team achter DuskBreakers naar verluidt van plan om strips en animaties uit te brengen om de verhaallijn voort te zetten, en aanvullende NFT’s en inhoud zijn in de maak bij Metatheory met een spel om te verdienen dat wordt gelanceerd in het vierde kwartaal van 2022.

Blockchain-games maken een enorme populariteit voor zichzelf. Steeds meer grote spelers uit de gaming-industrie zijn inmiddels bezig met de nieuwe type videogames. Zo is bijvoorbeeld Square Enix bezig met diverse blockchain-titels. Het lijkt erop dat deze trend zich ook in 2022 flink blijft ontwikkelen. Het zou hierdoor kunnen dat de gaming-wereld er in de komende jaren aanzienlijk anders uit gaat zien dan nu, ten minste in termen van beloningen.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk