Bitcoin

‘Meer bedrijven gaan Bitcoin kopen zoals Tesla en MicroStrategy’

Bitcoin kan binnenkort zomaar eens een gigantische adoptiegolf ondergaan, want de regels voor Amerikaanse bedrijven wat betreft de boekhouding en Bitcoin gaan drastisch veranderen. Volgens Cory Klippsten, de CEO van Bitcoin-only beursplatform Swan Bitcoin, gaan er hierdoor meer bedrijven als MicroStrategy en Tesla komen.

Maar waarom denkt hij dat…?

Deze regelverandering is cruciaal

“Deze verandering is cruciaal voor een breed scala aan bedrijven die niet per se gefocust zijn op Bitcoin. Het moedigt meer mainstream corporate adoptie van Bitcoin aan”, aldus Klippsten in gesprek met Cointelegraph.

Waarom?

Onder de oude regels moesten bedrijven de waarde van hun Bitcoin naar beneden bijstellen als de koers zakt, maar mochten ze koerswinsten niet meenemen in de boekhouding.

Stel dat je Bitcoin had gekocht voor 10.000 dollar als Amerikaanse bedrijf en de koers staat op de huidige 43.000 dollar, dan moeten de Bitcoin in de boekhouding dus voor 10.000 dollar op de balans blijven staan.

Daardoor lijkt je bedrijf financieel minder gezond dan het in werkelijkheid is, waardoor het moeilijker is om kapitaal op te halen. Zo is het dus helemaal niet aantrekkelijk voor bedrijven om in Bitcoin te investeren op dit moment. Zeker niet als je afhankelijk bent van leningen van de bank.

Belangrijk voor Bitcoin

Deze regelverandering kan ervoor zorgen dat meer bedrijven ervoor kiezen om Bitcoin als een strategische asset op de balans te zetten.

Volgens het hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport en de schrijver van Crypto Titans, Markus Thielen, “onderstreept” de regelverandering de voelbare corporate vraag naar Bitcoin.

“Digitale assets worden een cruciaal component van een financiële huishouding”, aldus een optimistische Thielen.

We moeten het natuurlijk nog maar zien wat hiervan allemaal uitkomt, maar vooralsnog ziet het er niet uit als een negatieve verandering voor Bitcoin. Qua timing is het ook interessant, nu de Spot Bitcoin ETFs op het punt van lanceren lijken te staan in de Verenigde Staten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen