Heeft Newsbit een app?
Ja. Newsbit heeft een mobiele App. Deze kun je downloaden in de Apple Appstore en de Google Playstore. Zo heb je altijd en overal het laatste crypto nieuws in je broekzak.
Wat is Newsbit?
Newsbit is een platform waarop elke dag het laatste Nederlandstalige Crypto, NFT en Blockchain- gerelateerde nieuws wordt gepubliceerd. Newsbit heeft zowel een website als een mobiele App.
Wat is Cryptocurrency?
Cryptocurrency staat voor ‘cryptographic currency’, ofwel versleuteld geld. Waar iedereen de euro’s en dollars kent als officiële munteenheid, is er een ontwikkeling gaande op het internet om de nadelen van traditionele geld te doen laten verdwijnen. De bekendste cryptocurrency ken je ongetwijfeld, dit is namelijk de Bitcoin.
Elke cryptocurrency werkt via een zogenoemde blockchain. Deze blockchain is te zien als een database waarin alle gemaakte transacties staan opgeslagen. Echter is dit geen centrale database die slechts op één plek staat. Deze database wordt namelijk continue over alle gebruikers gekopieerd en bijgewerkt. Zo is er dus niet slechts één database, maar er zijn er miljoenen databases die allemaal dezelfde gegevens bevatten. Hierdoor is cryptocurrency fraudeproof. Dit komt omdat je als hacker op deze manier niet de boel kan saboteren. Lees meer.
Wat is een NFT?
Non-Fungible Tokens (NFTs) zijn unieke tokens op een blockchain die het eigendom van kunst, verzamelobjecten, vastgoed of bijvoorbeeld stukken land in de metaverse vertegenwoordigen. De mogelijkheden zijn eindeloos en geen enkele NFT is hetzelfde. Dat is anders met bitcoin, waar iedere token fungibel of in simpel Nederlands inwisselbaar is. Iedere bitcoin is hetzelfde, terwijl iedere NFT iets unieks vertegenwoordigt. Lees meer.
Wat is de Blockchain?
In de basis is een blockchain de gedeelde database waarvan iedere deelnemer in het netwerk een persoonlijke kopie heeft. De blockchain is een compleet overzicht van de transactiegeschiedenis van de cryptocurrency in kwestie. Het bijzondere aan een blockchain is dat het heel lastig is om gegevens te veranderen. Lees meer.
Wat is de Metaverse?
De metaverse is een gedeelde virtuele wereld waarin de meest bijzondere ervaringen in theorie voor iedereen beschikbaar worden. Je kunt er digitale vormen van kunst, vastgoed, kleding, voertuigen en nog veel meer kopen. Dat is waar de verbinding tussen crypto en de metaverse om de hoek komt kijken.
De onderliggende blockchaintechnologie van crypto maakt het mogelijk om daadwerkelijk eigenaar te zijn van objecten in het digitale domein. Crypto slaat een brug tussen de metaverse en de echte wereld en geeft alles in het digitale domein economische waarde. Lees meer.
Wat is DeFi?
In de basis maakt DeFi het mogelijk om financiële producten te gebruiken en toegang te krijgen tot financiële dienstverlening zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen. Hierbij kun je denken aan het verstrekken en afsluiten van leningen, zonder dat je geld verliest aan een tussenpersoon. Het is een pure vrije markt voor de financiële wereld die wordt beschermd door decentralisatie en de keiharde computercode in smart contracts. Lees meer.
Wat is Bitcoin minen?
Het minen van cryptocurrency is het vergaren van crypto. Dit doe je door je computer lastige berekeningen uit te laten voeren op de blockchain. In ruil voor het oplossen van deze, vaak zware berekeningen, krijg je een beloning. Deze beloning is in de vorm van (een klein deel van) de geminde cryptomunt.
Om Bitcoin en andere cryptomunten goed te laten werken moeten er over de hele wereld heel erg veel computers aan staan om te minen. Deze computers werken samen om allemaal moeilijke berekeningen uit te voeren en alle transacties die gedaan worden met cryptomunten te verwerken.
Als jij als ‘crypto miner’ dus je computer aan hebt staan om deze berekeningen op te laten lossen krijg jij in ruil daarvoor een klein deel van de geminde cryptomunt. Doordat het vaak vrij zware berekeningen zijn en je je (vaak speciaal uitgeruste) computer dag en nacht aan hebt staan kan dit erg veel elektriciteit kosten. Lees meer.
Wat is een Bitcoin halving?
In de computercode van Bitcoin is precies vastgelegd hoeveel Bitcoin er in omloop komen en op welk tempo. Het uitgifteschema van Bitcoin staat spreekwoordelijk in steen gebeiteld. Gemiddeld vinden bitcoin miners iedere tien minuten een blok waarvoor ze een beloning krijgen. Die beloning halveert na iedere 210.000 blokken. Lees meer.