analist
Blockchain

Messari crypto analisten verwachten grote kapitaal instroom

Analisten van Messari verwachten een massale adoptie van cryptocurrencies zodra alle problemen opgelost zijn.

Institutionele beleggers keren terug

Het jaar 2021 was het jaar van institutionele beleggers die de run van Bitcoin naar de $69.000 voedden. Volgens een rapport van Messari zou deze bullrun niet mogelijk zijn geweest zonder een enorme instroom van institutionele beleggers zoals Paradigm, a16z en 3AC.

Tijdens de bullrun waren instellingen gefocust op de juiste exit, met zoveel mogelijk winst. Op dit moment zijn grote institutionele instellingen juist op zoek naar het goede moment op in te stappen.

Messari-analisten en experts geloven dan ook dat instellingen terugkeren naar de cryptocurrency industrie, ondanks de lage of niet-bestaande winstgevendheid van sommige fondsen. Hetzelfde scenario deed zich voor in 2018, toen instellingen hun eerste aankopen deden. Destijds handelde de Bitcoin onder de $10.000.

Aangezien Bitcoin meer dan 70% van zijn waarde verloor, is het kopen van Bitcoin nu vergelijkbaar met het terugkopen van de munt in 2018.

Andere aspecten in de crypto-markt

Naast het potentiële gedrag van institutionele beleggers, stonden er ook andere zaken in het rapport. Voorbeelden hiervan zijn de afscheiding van de cryptocurrency industrie, het groeipotentieel van de markt en het vertrouwen in alternatieve L1’s.

Messari-experts geloven dat we een scheiding gaan zien van DeFi, NFT en andere subsegmenten van de digitale asset industrie, gezien hun enorme groei en onafhankelijkheid.

Analisten zijn ook van mening dat NFT’s in de toekomst de acceptatie van cryptocurrencies kunnen stimuleren. Dit kan gebeuren zodra de infrastructuur van de industrie wordt versterkt en er meer tools beschikbaar komen.

Aan de andere kant moeten gedecentraliseerde financiën nog technische en beveiligingsproblemen oplossen om in de toekomst bruikbaarder te worden.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen