Ripple, XRP token
Ripple

Michaël van de Poppe is bearish over XRP

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die ruim 600.000 volgers verzamelde op Twitter, is op dit moment bearish over XRP. Volgens de analist zou de koers van XRP tot het niveau van 0,45 dollar kunnen terugvallen. Op die koers handelde de munt ook op het moment dat rechter Analisa Torres in het voordeel van Ripple besloot in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Gaat XRP omlaag?

Volgens Van de Poppe is de gigantische koersexplosie van XRP na de uitspraak van Torres door mensen gebruikt om hun munten op de markt te dumpen; nadat ze meer dan een jaar op betere koersen moesten wachten.

“Wat kan ik zeggen over XRP? Het lijkt erop dat de hele koersbeweging wordt teruggenomen in deze correctie. Waarom zien we dat? Investeerders krijgen eindelijk de kans om uit te stappen, nadat ze 1,5 jaar moesten blijven zitten. Kopers stappen niet in vanwege een gebrek aan vertrouwen”, aldus Van de Poppe.

Voor de komende cyclus zou dat volgens Van de Poppe een interessante instapkoers voor XRP kunnen opleveren. Alles in de groene zone zou volgens de analist een goede prijs kunnen zijn voor investeerders om voor de volgende bullrun in te stappen.

Op het moment van schrijven tikt XRP binnen op een koers van 0,639 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een plus van 2,97 procent. Voor de laatste zeven dagen moet het echter wel een daling van 8,79 procent opschrijven; wat maar aangeeft hoe moeilijk de munt het momenteel heeft.

Ook Dogecoin heeft het moeilijk

Ook voor Dogecoin gaat het momenteel om een lastige periode volgens Van de Poppe. De Nederlandse koerskijker ziet Dogecoin de komende periode nog verder zakken, voordat het zijn bullish momentum kan herpakken.

In de bovenstaande grafiek is te zien waar de analist van plan is om zijn Dogecoin-bags voor de komende cyclus in te kopen. Het lijkt erop dat hij voorspelt dat de koers naar 0,069 dollar terugvalt, voordat we een koersexplosie naar 0,10 dollar krijgen.

Momenteel handelt Dogecoin daar nog redelijk ver boven met een koers van 0,07475 dollar per token. Met die koers heeft Dogecoin een market cap van 10,5 miljard dollar en staat het op plek 7 op CoinMarketCap; wat redelijk bizar is als je bedenkt dat het om een memecoin gaat.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen