Bitcoin

MicroStrategy heeft $650 miljoen opgehaald om meer Bitcoin te kopen

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microstrategy heeft vandaag aangekondigd dat het $650 miljoen heeft opgehaald om meer Bitcoin te kunnen kopen.


MicroStrategy gaat nog meer Bitcoin kopen

In een notitie aan investeerders zei MicroStrategy eergisteren dat het de verkoop van $650 miljoen aan schuldbewijzen heeft afgerond. De verkoop werd maandag geschat op $400 miljoen.

Dit lijkt echter een stuk meer te zijn. MicroStrategy zegt namelijk dat het “van plan is om de netto-opbrengst van ongeveer 634,9 miljoen dollar te investeren in Bitcoin.”

De CEO van het bedrijf, genaamd Michael Saylor, is een groot voorstander van Bitcoin. Zijn bedrijf kocht in de tweede helft van dit jaar al eerder $500 miljoen aan BTC. Sinds zijn aankoop heeft hij onophoudelijk getweet over de digitale munt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Institutionele beleggers drijven de prijs op

Saylor is één van de vele institutionele beleggers die dit jaar in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Ze brachten enorm veel nieuw geld en nieuwe interesse naar de crypto wereld. Aan het begin van de maand bereikte Bitcoin zelfs een nieuw prijsrecord.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $19.270. Dit terwijl de BTC prijs gisteren nog rond de $18.350 lag. Dat betekent dat de koers vandaag met ongeveer 4,69% is gestegen.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen