XRP token, Ripple
Ripple

Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)

Galaxy Digital CEO en miljardair Mike Novogratz neemt zijn woorden over XRP terug. In een nieuw interview met Real Vision zegt de CEO van de investeringsfirma dat hij in eerste instantie wat twijfels had over de munt, omdat het bedrijf achter de munt (Ripple) een groot deel van de supply aan zichzelf had gegeven.

Compleet bijgedraaid over XRP

“Ik was sceptisch over de mate waarin XRP zijn positie in de markt kon vasthouden, omdat Ripple, het bedrijf achter de munt, 60 procent van de tokens had en nu 55 of 50 procent. Ik dacht gewoon: ‘Dat lijkt niet op een propositie die gaat werken.’ Maar ik zat er compleet naast. Petje af naar Brad Garlinghouse en zijn team. Ripple is nu een instituut. Het XRP-leger bestaat. Ze geven om hun ecosysteem en hun munt”, aldus Mike Novogratz.

In hetzelfde interview spreekt Novogratz zijn twijfel uit over het vermogen van Bitcoin om ooit als betaalmiddel te fungeren.

“Ik denk niet dat Bitcoin ooit een munt wordt die we gebruiken om Pepsi cola te kopen. Het begon met mensen die illegale spullen kochten, maar niemand koopt eigenlijk dingen met Bitcoin. Hoeveel mensen ook praten over het Lightning Netwerk en andere dingen.

Ja je kunt de infrastructuur gebruiken, maar je kunt Bitcoin niet als een transactionele valuta inzetten”, aldus Novogratz.

Markt in de problemen

Op het moment van schrijven gaat het echter niet goed met XRP en Bitcoin. Voor de afgelopen 24 uur staat XRP op een daling van 2,54 procent. Ook Bitcoin doet het met een nieuwe daling van 2,18 procent dramatisch.

Over de afgelopen zeven dagen staat de munt daarmee op een daling van 6,42 procent.

Zou het bullish feestje dan echt alweer voorbij zijn voor Bitcoin? Dat moet nog blijken, maar het moge duidelijk zijn dat de bulls de controle op dit moment even verloren zijn als het om de cryptomarkt gaat.

Vandaag wordt overigens extreem belangrijk, want de Amerikaanse centrale bank staat op het punt om een nieuw rentebesluit te nemen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Bitboy voorspelt: XRP wordt best presterende cryptomunt van 2024-2025
Meer nieuws

Meest gelezen