US Dollar ($)
Bitcoin

Miljardair Kevin O’Leary zou nooit een Spot Bitcoin ETF kopen

De beroemde investeerder en miljardair Kevin O’Leary claimt in een nieuw interview met Fox Business dat hij nooit een Spot Bitcoin ETF zou kopen. Waarom? Omdat de managementfee het volgens de investeerder niet waard is. Waarom zou je immers 0,20 procent per jaar betalen als je ook gewoon Bitcoin kunt kopen en deze praktisch gratis naar een eigen wallet kunt sturen?

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Toch positief over Spot Bitcoin ETFs

Ondanks dat Kevin O’Leary er geen voordelen in ziet om te investeren in een Spot Bitcoin ETF, ziet hij de komst van het felbegeerde beleggingsproduct als een grote plus voor de toekomst van Bitcoin.

“Als je een purist bent en Bitcoin voor de lange termijn aanhoudt als een soort digitaal goud, zoals ik, dan zou ik nooit een ETF kopen.

Waarom zou je die fees betalen? Het is volkomen onnodig en ze voegen voor mij geen waarde toe. Het goede nieuws is, wat deze gebeurtenis betreft, dat het een stap voorwaarts markeert op het vlak van wet- en regelgeving”, aldus Kevin O’Leary.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Ergens bewijst O’Leary in de bovenstaande video het tegenovergestelde. Hij vertelt hier dat zijn eerste wallet “gehackt” is en dat hij daarmee al zijn Bitcoin verloor. Zodoende zou je kunnen stellen dat een ETF op het gebied van veiligheid een voordeel biedt.

Zeker voor mensen die de technologie onvoldoende begrijpen om hun Bitcoin in eigen wallets te bewaren, zoals Kevin O’Leary in zijn begindagen.

Fidelity en BlackRock zullen domineren

Op de lange termijn verwacht O’Leary dat grote namen als BlackRock en Fidelity de industrie voor ETFs zullen domineren.

“Wat die 11 ETFs betreft is er geen kans dat ze zullen overleven. Je moet kijken naar de hoeveelheid Bitcoin die ze beheren. Ik verwacht dat er misschien 2 of 3 zullen winnen. Wat dat betreft zet ik mijn geld in op grootheden als Fidelity en BlackRock, omdat zij een gigantisch verkoopteam hebben”, aldus de miljardair.

Wat betekent dit allemaal? Kevin O’Leary kan goed praten en is een succesvolle zakenman, maar soms lijkt het alsof hij maar wat roept. Alsof hij roept wat op dat moment in hem opkomt, want zoals de bovenstaande video bewijst, spreekt hij zichzelf ook regelmatig tegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk