Altcoin

Miljardair Mark Cuban investeert in crypto startup Polygon

De eigenaar van het NBA-team Dallas Mavericks genaamd Mark Cuban heeft Polygon aan zijn portfolio toegevoegd.


Cuban investeert in Polygon

De Miljardair en eigenaar van de Dallas Mavericks heeft dus geïnvesteerd in Polygon. Polygon is een Indiase crypto startup die werkt aan het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum. Hoeveel Cuban heeft geïnvesteerd is niet bekend.

Cuban stond vroeger bekend als Bitcoin critici, maar zijn mening lijkt veranderd. Eerder dit jaar zei hij namelijk dat Bitcoin een beter alternatief voor goud is. Hij onthulde dat zijn persoonlijke crypto portfolio voor 60% bestaat uit Bitcoin, voor 30% uit Ethereum en de resterende 10% zit in verschillende altcoins.

Polygon, opgericht in 2017 met de naam ‘Matic Network’, is oorspronkelijk ontworpen als een Ethereum sidechain die snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt. In februari 2021 werd het project omgezet tot Polygon, waarmee een strategische verandering werd doorgevoerd om aanvullende Layer 2-oplossingen te ondersteunen en de kosten te verlagen.

In de afgelopen maanden werd Polygon steeds meer geaccepteerd binnen de gedecentraliseerde financiële (DeFi) wereld. Voorbeelden zijn integraties met populaire projecten zoals Aave, Curve Finance, SushiSwap en anderen. De technologie is ook gebruikt door NFT-makers en crypto gamingplatforms.


Een springplank voor het project

Cuban integreert naar verluidt Polygon in Lazy.com, een project voor het bouwen van een nieuwe online galerij die is ontworpen om gemakkelijk NFT’s in welke vorm dan ook te tonen. Hier was de eigenaar van Polygon, genaamd Sandeep Nailwal heel erg blij mee, zo vertelde hij.

“Het beste wat ik hoorde is dat Mark Cuban zelf ook gebruik maakt van het Polygon netwerk.”

Volgens Nailwal is dit “een grote springplank” voor het project, aangezien het zal helpen meer Amerikaanse investeerders aan te trekken.

MATIC, het oorspronkelijke token van het project, heeft de afgelopen weken een enorme koersstijging meegemaakt. De koers is namelijk in 1 maand tijd met 268 procent gestegen. In 3 maanden tijd boekt de munt zelfs een winst van meer dan 1000 procent.