mark cuban
Altcoin

Miljardair Mark Cuban: 99 procent van alle crypto’s zal falen

Miljardair en investeringslegende Mark Cuban stelt dat 99 procent van alle crypto-projecten zal falen, ondanks dat hij gigantisch veel geloof heeft in de technologie.

Deze week ging de Shark Tank ster op Twitter in debat met John Reed Stark, een scepticus die vroeger werkzaam was bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Stark zijn de beloftes van crypto over onder andere smart contracts allemaal niet uitgekomen, omdat ze helemaal niet zo “smart” zijn.

Cuban gaat in de aanval

Mark Cuban is het daar niet mee eens en kiest frontaal de aanval in het debat tegen Stark. De investeringslegende stelt dat hij zijn hele carrière werkte aan bedrijven waar niemand het in eerste instantie in zag zitten, totdat ineens bleek dat ze wel degelijk waarde leverden.

“Smart contracts zijn ongeveer zes jaar oud. Misschien is de naam niet helemaal accuraat, maar ze zijn wel degelijk nuttig. Ongeveer 90 procent van alle blockchain-bedrijven zal het niet halen en 99 procent van de tokens zijn gedoemd om te falen. Net als 99 procent van de eerste internetbedrijven”, aldus Cuban.

Als voorbeeld voor een toepassing noemt Cuban het verkopen van boeken als NFTs. Hij deed dit zelf met zijn boek en stelt dat het veel makkelijker is om royalties en andere zaken uit te betalen via smart contracts. “Dat kan niet met fysieke of traditionele digitale boeken”, zo stelt de investeerder die pro-crypto is.

Doorbraak moet nog komen

Er zijn wel degelijke gave voorbeelden te verzinnen, maar de echte doorbraak moet voor de industrie nog komen. Alleen van Bitcoin zou je kunnen stellen dat het netwerk zijn werk al doet. Bitcoin is in feite niets meer dan digitale decentrale absolute schaarste.

Je kunt Bitcoin binnen 10 minuten naar de andere kant van de wereld sturen en je hoeft daarbij niet op tussenpersonen terug te vallen. Zo is het niet alleen mogelijk om sneller waarde te verplaatsen dan met traditionele systemen, maar ook veiliger en goedkoper.

Het enige minpunt is misschien de volatiliteit, waardoor je nog niet echt je complete vermogen in de asset kunt stallen. Dat kan in theorie natuurlijk wel, maar het brengt een behoorlijk risico met zich mee in de huidige markt. Aan de andere kant zijn de rendementen de afgelopen 14 jaar fantastisch geweest.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen