Bitcoin

Miljardairs verzamelen plotseling grote hoeveelheden Bitcoin

Miljardairs hebben de afgelopen maanden steeds meer Bitcoins verzameld. Dit komt omdat vier factoren de Bitcoin steeds aantrekkelijker maken.

Miljardairs hebben de afgelopen maanden steeds meer Bitcoin verzameld. Hedgefondsbeheerder Stanley Druckenmiller was de meest recente miljardair die zijn Bitcoin investering openbaar maakte.

Er zijn vier belangrijke factoren waardoor de Bitcoin aantrekkelijker wordt voor vermogen beleggers. De redenen hiervoor zijn de effectiviteit van de Bitcoin als portefeuillespreiding, de afdekking tegen inflatie, een alternatief voor goud en het grote risico rendementspotentieel.


Beleggers beschouwen de Bitcoin steeds vaker als ‘goud 2.0’

Goud is een belangrijke waardeopslag en een safe haven voor institutionele beleggers. Het dient als afdekking tegen inflatie en als afdekking tegen een mogelijk neerwaarts bewegende aandelenmarkt.

Beleggers beschouwen goud als een verzekeringsmethode om een portefeuille te beschermen tegen marktcorrecties en macro onzekerheid. Als zodanig leveren safe havens activa doorgaans geen grote winsten op de korte tot middellange termijn op.

De Bitcoin heeft het potentieel om beide te bereiken, aangezien het zich ontwikkelt als een safe haven met een enorm groei potentieel.

De marktkapitalisatie van goud wordt geschat op ongeveer $9 biljoen. Daarentegen wordt dat van de Bitcoin geschat op $285 miljard. Hierdoor ontstaat er een grote kloof tussen de waarderingen van deze twee activa.

In een interview met CNBC op 9 november benadrukte Druckenmiller dat de status van de Bitcoin als waardeopslag alleen maar verbetert naarmate de tijd verstrijkt. Hij zei:

“De Bitcoin zou een asset klasse kunnen zijn die zowel voor millennials als voor het nieuwe geld aan de westkust veel aantrekkingskracht heeft als een store of value. En zoals je weet, hebben ze er veel van gekregen. De Bitcoin bestaat al 13 jaar en met elke dag die voorbijgaat, wordt het stabieler. “

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Groot potentieel

Tijdens zijn interview merkte Druckenmiller op dat hij veel meer goud bezit dan Bitcoin. Maar de miljardair investeerder benadrukte dat als de goud koers stijgt, de Bitcoin ook enorme winsten zou zien. Waarschijnlijk nog een stuk meer dan goud.

In vergelijking met goud is de dominante crypto valuta gemakkelijker op te slaan en meer illiquide. Daarom is er een groter opwaarts potentieel, zelfs als de Bitcoin uit een kleiner percentage van een portefeuille bestaat dan goud.

De Bitcoin ondergaat daarnaast elke vier jaar een halvering van de blokbeloning. Omdat de crypto valuta een vast aanbod heeft van 21 miljoen, wordt de rate waarmee de Bitcoin dagelijks wordt gemined na elke halvering met 50% verminderd.

Als het aanbod van de Bitcoin afneemt maar de vraag ernaar toeneemt, kan dit op de lange termijn een aanbodstijging veroorzaken, wat resulteert in hogere prijzen.


Inflatie

De prijs van de Bitcoin is vaak omgekeerd evenredig met de Amerikaanse dollarindex. Net als goud heeft de Bitcoin de neiging om te stijgen wanneer de dollar daalt.

Op de lange termijn beschouwen investeerders, waaronder Tudor Jones, de Bitcoin als een ideaal inflatiespel. Vooral nadat de Federal Reserve de strategie voor gemiddelde inflatie van 2% introduceerde, is de Bitcoin aantrekkelijker geworden voor instellingen die zich hedgen tegen inflatie.


Afwisseling van de portefeuille

De Bitcoin hoeft geen aparte investering te zijn. Het heeft in het verleden goed gepresteerd als een activa in de portefeuille. De Bitcoin heeft behoorlijke winsten geboekt. Vorige maand schreef Dan Tapiero, de mede-oprichter van 10T Holdings:

“Slechts 3% van de Bitcoin posities in de afgelopen 5 jaar zou de prestatie van een 60/40 portefeuille hebben verbeterd van 6,8% naar 10,2%.”

De combinatie van de bovengenoemde vier factoren maakt de Bitcoin een steeds aantrekkelijker product om in je portefeuille te hebben.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen