FTX Cryptocurrency Exchange
Exchange

Mogelijkheden van fraude ontdekt in FTX-zaak

Het FTX-fiasco blijft nieuwe dingen laten opkomen. Het bedrijf wordt intensief onderzocht door diverse toezichthouders en dat wordt gevolgd met juridische stappen van schuldeisers. Bovendien wordt in de laatste update gesuggereerd dat het bedrijf enkele ernstige overtredingen heeft begaan.

Mogelijk fraude ontdekt

Er zijn nu enkele nieuwe documenten ingediend bij de faillissementsrechtbank in New York door de vereffenaars van de Bahama’s. Uit deze documenten bleek dat Joint Provisional Liquidators mogelijk fraude en wanbeheer van de kant van de crypto-exchange hebben ontdekt.

Gezien deze ontwikkeling verzochten de indieningen om een beperkte verkoop van de activa van het bedrijf totdat de rechtbank een uitspraak heeft gedaan. De rechtbank zou uitspraak doen op grond van hoofdstuk 15 van de faillissementswet van de Verenigde Staten (VS), die insolventiezaken behandelt waarbij veel landen betrokken zijn.

Bovendien heeft de vereffenaar die verantwoordelijk is voor de FTX-faillissementsprocedure in de Bahama’s, Brain Simms, in een indiening van dinsdag enkele nieuwe argumenten aangevoerd. Ten eerste voerde Brain Simms de geldigheid aan van een Chapter 11 faillissementsaanvraag door de dochteronderneming FTX Trading van de crypto-exchange.

Simms zei ook dat hij de geldigheidsverzoeken verwerpt die FTX-filialen in faillissement plaatsen, aangezien hij dergelijke handelingen niet schriftelijk of anderszins heeft geautoriseerd. De advocaat benadrukte dat het merk FTX en al het kernmanagementpersoneel vanuit de Bahama’s opereerden.

Alhoewel hij de faillissementsprocedure in de VS niet wil beëindigen, heeft hij de rechtbank verzocht de Bahamaanse juridische procedure wel te erkennen. Het bedrijf hoeft hierdoor wellicht niets van hun bedrijfsactiviteiten te laten zien, in wat voor een vorm dan ook.

Mogelijke uitlevering SBF naar VS

In de tussentijd hebben verschillende FTX-investeerders juridische stappen ondernomen tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalige CEO van de inmiddels failliete FTX Crypto-Exchange. De rechtszaken beweerden dat sommige opbrengstdragende rekeningen niet-geregistreerde effecten waren die illegaal in de VS werden verkocht.

De investeerders eisen hiernaast een schadevergoeding van maar liefst $11 miljard van de beroemdheden die SBF leidende crypto-exchange promootten, waaronder Tennis Star Naomi Osaka en NFL quarterback Tom Brady. Het is echter onzeker of deze beroemdheden hiervoor zullen moeten betalen, zij hebben in veel gevallen ook al geleden onder de val van FTX. Wetshandhavers overwegen om SBF uit te leveren aan de Verenigde Staten voor een verhoor. Ook dit is als slot nog niet beslist.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen