Ripple

Moneygram mijdt Ripple’s XRP in nieuwste product

Geld overboekingsservice MoneyGram lanceerde afgelopen donderdag een snelle overboekingsservice voor haar klanten, genaamd FastSend. Echter mist er iets dat Ripple fans zal teleurstellen, namelijk XRP.


Eerdere samenwerking

Moneygram gaat samenwerken met Visa, en gaat niet Ripple en XRP gebruiken. Ripple is een financiële dienstverlener die blockchain oplossingen biedt voor snellere cross-border betalingen.

Het rare hieraan is dat Ripple in juni nog een aandeel van $50 miljoen in MoneyGram heeft gekocht. Op dat moment ging Ripple er dus van uit dat MoneyGram XRP zou gaan gebruiken voor cross-border transacties. Daarnaast was MoneyGram in Augustus al begonnen met het gebruik van Ripple. Toentertijd zei MoneyGram CEO Alex Holmes, tijdens een toespraak, dat MoneyGram transacties uitvoerden op het xRapid platform. Hij voegde er destijds aan toe dat het een aantal voordelen kende. Eén van de belangrijkste voordelen van Ripple was volgens hem de snelheid van de transacties.


Visa in plaats van Ripple

Inmiddels lijkt het erop dat MoneyGram andere ideeën heeft. In september kondigde het een nieuwe samenwerking aan met Visa. De service, die ze aanbieden werkt met de realtime betalingsplatform van Visa, genaamd Visa Direct. Dit maakt het voor MoneyGram klanten mogelijk om geld over te maken naar meer dan een miljard Visa kaarten.

Bovendien weten we nu dat het nieuwste product, FastSend, geen XRP zal gaan gebruiken. Ook al is XRP geschikt voor snelle Cross-border betalingen. Met de service kunnen MoneyGram klanten in realtime geld verzenden, zonder een blockchain te gebruiken. De service zal uitgevoerd worden op het Direct Original Credit Transaction systeem van Visa.

In augustus zei Ripple CEO Brad Garlinghouse dat de deal met MoneyGram groter zou zijn dan Libra, de digitale valuta van Facebook. Gezien het feit dat de Libra niet eens van de grond is gekomen, was de vergelijking tussen die twee misschien toepasselijk.