Bitcoin

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining

Een groep Bitcoin-pioniers en de premier van Montenegro zijn bijeengekomen om Bitcoin mining en waterkracht-obligaties te bespreken. Hiermee zouden ze de talrijke rivieren van het land willen benutten om geld te verdienen met Bitcoin. De meeting met de bestuurders van het Bitcoin-bedrijf JAN3 zou gefocust zijn op de potentie van Bitcoin-obligaties, gelinkt aan de talrijke waterkrachtenergie die aanwezig is in het land.

Hiermee zou het zomaar kunnen dat Montenegro achter El Salvador aangaat…

Jonge leider staat open voor Bitcoin

Montenegro heeft een relatief jonge leider en dat betekent dat ze mogelijk openstaan voor innovatie, wat natuurlijk mogelijkheden biedt voor Bitcoin.

Hiermee zou Montenegro zomaar eens het tweede land kunnen worden na El Salvador dat de introductie van op energie gebaseerde Bitcoin-obligaties introduceert.

Langzaam maar zeker begint de wereld in te zien hoe Bitcoin voor economische vooruitgang zou kunnen zorgen…

“De financiële achtergrond van Mickey Spajic maakt hem de perfecte kandidaat om de potentie van het land op het gebied van waterkracht los te maken”, aldus JAN3 op Twitter.

Op dit moment maakt Montenegro slechts gebruik van 20 procent van alle potentiële waterkracht die in het land aanwezig is.

Nog meer landen geïnteresseerd in Bitcoin?

Samson Mow, de oprichter van JAN3, organiseerde ook een poll waarin hij vroeg welk land de volgende zou zijn om Bitcoin-obligaties te introduceren.

Het mag geen verrassing zijn dat Montenegro de stemming won (34,6%), maar zij worden nipt gevold door Colombia (24,9%), Ecuador (21,2%) en Suriname (19,2%).

Veel zal waarschijnlijk afhangen van het succes van de obligatieronde van El Salvador, die ergens begin 2024 lijkt plaats te gaan vinden.

Mocht El Salvador veel geld ophalen met de Bitcoin-obligaties, dan gaat dat ongetwijfeld ook andere landen wakker maken voor de mogelijkheden.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BONK of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Crypto analist waarschuwt: Bitcoin aan de vooravond van nieuwe koersdalingen
Meer nieuws

Meest gelezen