Prijsanalyse

NEO prijsanalyse 24 december 2020

Hoe staat de NEO koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de NEO grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


NEO wekelijkse grafiek

NEO bevindt zich momenteel in een bull flag-patroon met een huidige weekly candle onder het wekelijkse level. De move omhoog gemeten met de Fibonacci laat ons zien dat de koers zich momenteel in de golden pocket bevindt. Het mooiste zou zijn als de weekly candle boven de $14.65 gaat sluiten maar of dat gaat lukken betwijfelt onze analist. Ook vertelt hij dat het vooral belangrijk is dat NEO niet onder de $9,60 sluit.

De ema’s komen langzaam dicht tot elkaar maar staan bearish gekruist en bieden zowel support als weerstand aan de koers. De rsi ondervindt duidelijk weerstand van de ema en is deze week ook onder de 50 lijn gedoken onderweg naar het oversold gebied.

NEO weekly chart – Bron: Tradingview

NEO dagelijkse grafiek

Nadat de NEO koers ongeveer een maand geleden de downtrendlijn heeft gebroken heeft het de higher high die neergezet is niet weten vast te houden. Gisteren is er namelijk een lower low op de grafiek geprint. Wel is deze nog niet bevestigd.

De koers bevind zich in ieder geval in een local support zone maar zoals je kunt zien op de VPVR rechts op de grafiek zit hier weinig support ten opzichte van de weekly level in het oranje. Wanneer het gele blok geen support meer kan bieden dan zullen we snel naar de 9.60 dollar zakken.

Wat betreft de indicatoren zien we de ema55 en 100 aardig bij elkaar staan en lijkt er wel eens een bearish cross-over te kunnen komen. Dit zou niet heel gunstig zijn, de ema’s bewegen al vanaf mei 2020 in bullish mode.

NEO daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


NEO 4-uurs grafiek

Op de lagere timeframe kunnen we weinig nieuwe informatie vinden aangezien de koersdaling nog maar kortgeleden is. Wel is hier duidelijk te zien hoe het zich beweegt in de bull flag. Op de VPVR is hier ook heel duidelijk te zien dat het major support net onder het gele support blok zit en de major resistance confluence heeft met de trendlijn van de bull flag.

NEO 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Op dit moment geeft onze analist iets meer kans dat aan de bulls. Op de 4-uurs grafiek zou NEO dan boven de $11.20 moet blijven en de daily moet in, of boven het gele blok sluiten. Lukt dat niet, dan verwacht onze analist een daling naar de eerstvolgende weekly supportzone op 9.60 dollar. Voordat we weer echt omhoog kunnen gaan kijken moet de 14.65 dollar geflipt worden.

Ondanks dit rare jaar met bijbehorende maatregelen wil onze analist en het Newsbit team jullie allen toch een hele fijne feestdagen wensen. Geniet van elkaar en het lekkere eten.