Blockchain

NFT breekt record: $777.777 betaalt voor digitaal object

Er is wederom een nieuw record gebroken in de wereld van cryptocurrency. Iemand heeft namelijk voor een verzameling van non-fungible tokens (NFT’s) maar liefst $777.777 betaald. Dit is tot op heden de duurste aankoop geweest van digitale kunst binnen de crypto-wereld.


Bod van $777.777.777

Het zou gaan om de collectie van Mike Winklemann, een grafisch ontwerper uit Charleston, een stad in South Carolina in de Verenigde Staten (VS). Naar verluidt heeft hij over de afgelopen 10 jaar iedere dag een foto gepost waar hij de ontwikkeling ervan vanaf het begin tot het eind laat zien. Met zijn nieuwste collectie, genaamd ‘The Complete MF Collection’, heeft hij een nieuw record weten te verbreken. Zo werd er namelijk maar liefst $777.777.777 geboden op de collectie.

De collectie biedt naast een assortiment aan (3d) grafische ontwerpen en tekeningen ook een fysieke token. Deze zou naar verluidt op de officiële website worden geregistreerd waarmee de maker nog meer off-chain informatie over de token kan verstrekken. Bovendien is het zogenaamde “always-on physical artefact” van de NFT voorzien van een genummerde titanium achterplaat, een zegel en verborgen authenticatiemarkeringen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op de Bybit.


Toenemende vraag cryptocurrency gerelateerde producten

NFT’s zijn over het laatste jaar enorm in populariteit gestegen. Dit komt mede door de exponentieel toegenomen vraag naar producten van de DeFi-wereld. Hier hebben inmiddels meerdere projecten van kunnen profiteren. Een populair project is het MEME-protocol, wat sinds de lancering inmiddels een recordhoogte heeft weten te bereiken van $2.000 per token.

Toch lijken de projecten zo nu en dan van de ene dag op de andere dag alle interesse te verliezen. Ook MEME is hier een voorbeeld van, want sinds zij de $2.000 doorbroken hebben, is de waarde met zo’n 80% gedaald. Op het moment dat het artikel gepubliceerd is, wordt MEME voor $358 per token verhandeld. Het is hiermee onzeker hoe projecten er in de lange termijn voor staan. Toch is de toenemende vraag naar cryptocurrency gerelateerde producten een goed teken. Hiermee wordt een grote stap gezet in termen van adoptie.