Japan, XRp
Ripple

Nieuw onderzoek: XRP enorm populair in Japan

Bitcoin is na 14 naar nog altijd de absolute koning van de markt, maar Ethereum is praktisch overal de onbetwiste nummer twee. In Japan is dat echter anders en is XRP na Bitcoin de favoriete cryptocurrency van de markt. Onderzoekers uit Hong Kong besloten dat eens te analyseren en hebben ontdekt waarom dat het geval is in Japan.

Populair in Japan

Uit een onderzoek van LINE BITMAX bleek in 2020 al dat XRP in Japan mateloos populair is. Dusdanig populair zelfs, dat de munt bijna op gelijke hoogte staat met Bitcoin in het land. Ethereum volgt op een redelijk grote afstand op plek drie. Een meer recent paper van de City of Hong Kong University, dat inmiddels de rondgang op Twitter al maakte, probeert uit te leggen waarom XRP in Japan zo populair is.

Vooral de samenwerking met SBI Holdings lijkt hier een belangrijke reden voor te zijn. SBI Holdings wordt in Japan beschouwd als de meest succesvolle investeringsfirma van het land. In Japan lijken dit soort entiteiten ook een hogere mate van respect te krijgen dan in andere delen van de wereld. Veel Japanners baseren hun vertrouwen in XRP op de investeringen van SBI Holdings in het project.

Strijd met de SEC

Het is ook belangrijk om te weten dat de strijd van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de populariteit van de munt in de Verenigde Staten weinig goed heeft gedaan. Volgens de SEC kwalificeert XRP als een ongeregistreerd effect en had Ripple de munt nooit zomaar op de markt mogen brengen. Het is nog de vraag wat de rechter uiteindelijk oordeelt, maar de kans is aanwezig dat het project hier pijn van zal ondervinden.

In Japan zijn de regels omtrent cryptocurrency’s een stuk duidelijker dan in de Verenigde Staten. Waar de SEC in de Verenigde Staten van mening is dat de wetten uit de traditionele financiële wereld ook gelden voor crypto, heeft men in Japan een duidelijkere oplossing. Dit resulteert in de Verenigde Staten vaak in problemen en onzekerheid, terwijl in Japan de duidelijkheid zegeviert.

Ripple nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan XRP had gekocht
Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
Miljardair draait compleet bij over Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen