Bitcoin

Nieuw P2P-record voor Bitcoin-handel in Amerika

Uit een nieuwe dataset blijkt dat de peer-to-peer (p2p) Bitcoin-handel in Amerika een nieuw record heeft gevestigd.


Groei P2P-marktplaatsen

Zo is er in de afgelopen 7 dagen voor circa $29 miljoen verhandeld via P2P-marktplaatsen zoals LocalBitcoins en Paxful. Hierbij is het meeste verhandeld via het Paxful platform, waar zo’n $24 miljoen van de $29 miljoen heeft verhandeld. LocalBitcoins is hierna de grootste marktplaats, met $4.6 miljoen gedurende deze week.

Ook is er een enorme groei geweest in de P2P-handel in Noord Amerika. Zo heeft de Sub-Sahara (Afrika) een wekelijkse handel van $13.6 miljoen verhandeld over deze 7 dagen.

In Nigeria lijkt het zelfs nog populairder te zijn. Zo breken zij al weken achter elkaar volume-records. Het land is gegroeid tot de op 1 na grootste nationale P2P Bitcoin-markt. Per week wordt nu circa $8.76 miljoen verhandeld, wat tevens nog steeds groeit.

Ook in Venezuela groeit de P2P Bitcoin-markt. In de week voor 7 juni zag de P2P-markt in het land het wekelijkse-volume voor de tweede keer in zijn historie stijgen tot meer dan $5 miljoen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Niet overal groei

Toch maakt niet elke markt in ieder land een groei mee. Zo is de P2P Bitcoin-markt in Rusland gedaald met circa 7.5%. Een mogelijke oorzaak is dat de reguliere Bitcoin-handel in het land is gegroeid, waardoor minder mensen naar P2P-marktplaatsen gaan. Want alhoewel de P2P-markt in Rusland niet gegroeid lijkt te zijn, is de normale Bitcoin-markt in het land significant gegroeid. Al met al lijken cryptocurrencies steeds meer een weg te vinden naar massale adoptie.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen