amerika
Regulatie

Nieuwe Amerikaanse Stablecoin-wet is nog even weggeschoven

Een nieuwe, tweeledige wetgeving, om een regelgevend regime voor stablecoins in de Verenigde Staten (VS) vast te stellen, is uitgesteld tot na het reces van augustus.

Vooruitgang is geboekt

In een verklaring is laten weten dat er aanzienlijke vooruitgang geboekt is in termen van een akkoord over de nieuwe wetgeving. Nieuwe onderhandelingen moeten echter nu even wachten tot na het reces van augustus. Hier werd het volgende aan toegevoegd:

“Het is van cruciaal belang dat we de bal hierin blijven vooruitgaan, zodat we een regelgevend kader kunnen hebben dat consumenten beschermt en tegelijkertijd verantwoorde innovatie mogelijk maakt.”

Aanvankelijk werd verwacht dat de nieuwe wet gisteren zou worden doorgevoerd. Dit is nog niet gebeurt. Het stuk wetgeving is naar verluidt gericht op uitgevers van stablecoins, zoals Tether en Circle, om 1:1-reserves van hun stablecoins in omloop te houden en zou ook de soorten activa die deze stablecoins zouden kunnen ondersteunen, beperken.

Risico’s van stablecoins

Eerder werd nog de bezorgdheid geuit over de manier waarop de voorgestelde wet vragen zou beantwoorden over de opslag van digitale activa. Dit is een grote reden voor het uitstel van de nieuwe wet.

Afgelopen februari werden de risico’s van stablecoins opgemerkt in een hoorzitting. Hier zou enkele onderzoeken aangetoond hebben dat veel van de stablecoins in feite niet volledig ondersteund worden door een reserveactiva. Dit zou als slot onnodig risico’s met zich meebrengen voor consumenten. Hier moet dan ook naar worden gekeken.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen