Nieuws, Ripple, Trending

Nieuwe Dump? Onbekende Ripple Wallet verplaatst 250M XRP

Een grote XRP whale heeft zojuist 250 miljoen munten verplaatst. Gezien het feit dat er maar weinig XRP wallets zo’n enorm aantal tokens bevatten, zou het kunnen betekenen dat Ripple opnieuw XRP tokens op de markt wil dumpen.


Er zijn 250.000.000 XRP tokens verplaatst

Volgens het analyse programma ‘Whale Alert’ zijn er 250 miljoen XRP tokens verplaatst vandaag. De overdracht, ter waarde van ongeveer $67 miljoen dollar, vond plaatst tussen twee wallets die worden beheerd door onbekende personen of bedrijven.

 
250 miljoen XRP | Bron: Whale Alert

Slechts een week geleden werd er al gemeld dat Ripple naar verluidt 30 miljoen XRP tokens op de markt zal dumpen. Deze claim lijkt waar aangezien Whale Alert daar bewijsmateriaal voor heeft geplaatst. Er heef namelijk een overdracht van $8,5 miljoen dollar aan XRP tokens plaatsgevonden tussen Ripple en zijn OTC wallets. Dit gebeurde zo’n 16 uur geleden.

 
30 miljoen XRP | Bron: Whale Alert

Het hoeft helemaal geen Dump te betekenen

Er bestaat een grote kans dat de overdracht van 250 miljoen XRP tokens gedaan is door Ripple zelf. Het bedrijf bezit namelijk veruit de meeste XRP tokens ter wereld. Daarnaast zijn er slechts 31 wallets die een dergelijke overdracht kunnen uitvoeren. Toch is het niet helemaal zeker. Omdat de overdracht plaatsvond tussen twee onbekende wallets, in plaats van de bekende Ripple OTC wallet, zou er een andere reden kunnen zijn voor de transactie.

Zo kan de transactie bijvoorbeeld gebruikt worden om liquiditeit aan de markt toe te voegen. Een analist zegt hierover het volgende:

“Overdrachten van deze omvang zijn al vaker gebeurd. Ik vind het grappig dat mensen aannemen dat een grote overdracht een dump betekent. Niet beseffend dat enorme aantallen XRP worden verdeeld om liquiditeit te bieden.”