Gold crypto currency bitcoin Nigeria
Blockchain

Nigeria behoort tot de top 10 van landen op het gebied van crypto-adoptie

EMURGO Africa, een bedrijf gespecialiseerd in de blockchain-technologie, heeft bekend gemaakt dat Nigeria zich in de top 10 bevindt van landen wereldwijd met een hoge mate van crypto-adoptie. Deze bevindingen zijn voortgekomen uit een samenwerking tussen EMURGO Africa en PricewaterhouseCoopers (PwC).

Nigeria in top 10 crypto-adoptie

EMURGO Africa heeft in een aangekondigd dat Nigeria zijn positie in de top 10 wereldwijd voor crypto-adoptie heeft behaald. Dit resultaat werd onthuld in het rapport “State of Web3.0 in Africa”, dat onlangs werd gepresenteerd.

Volgens EMURGO Africa biedt dit rapport een grondige en informatieve analyse van de opkomende impact van blockchain- en Web3.0-technologieën in Afrika, evenals de regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA).

Blockchain-technologie wordt omschreven als een gedecentraliseerd register van transacties die worden opgeslagen op een groot aantal computers verspreid over het internet.

Web 3.0 vertegenwoordigt een gedecentraliseerd internet dat gebouwd is op een open blockchain-netwerk dat niet in handen is van grote entiteiten en niet door hen wordt beheerd.

Bevorderen van financiële inclusie

EMURGO Africa heeft verklaard dat het rapport de rol van Nigeria benadrukt bij het bevorderen van financiële inclusie en het stimuleren van innovatie in de digitale valutasector in West-Afrika.

Het rapport werpt licht op de opkomst van blockchain-investeringen in Afrika en benadrukt de groeiende aanwezigheid van het continent in de wereldwijde blockchain-arena. EMURGO Africa stelt dat het rapport overtuigende statistieken bevat die laten zien dat blockchain-financiering in 2022 met 1.668 procent is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, met een totaalbedrag van 91 miljoen dollar in landen zoals Kenia, Zuid-Afrika en Nigeria.

Het rapport wijst op de snelle groei van Kenia bij het implementeren van blockchain-oplossingen die de economische ontwikkeling in Oost-Afrika bevorderen. In Zuid-Afrika wordt de toenemende acceptatie van Web3.0- en blockchain-technologieën genoemd, die revolutionaire veranderingen teweegbrengen in verschillende industrieën door middel van veilig en transparant gegevensbeheer in Zuidelijk Afrika.

Het rapport benadrukt ook de hoge positie van Nigeria in de wereldwijde top 10 van landen met een hoge mate van crypto-adoptie. Deze bevindingen tonen volgens EMURGO Africa het transformerende effect aan van blockchain- en Web3.0-technologieën in Kenia, Zuid-Afrika en Nigeria, en hun belangrijke bijdrage aan de digitale revolutie die zich in heel Afrika voltrekt.

Digitale landschap vormgeven

Volgens CEO Ahmed Amer van EMURGO Africa zijn Web3.0-technologieën al bezig het digitale landschap van Afrika opnieuw vorm te geven. Hij benadrukt dat deze technologieën innovatieve oplossingen bieden voor langdurige uitdagingen, waardoor individuen en gemeenschappen over de hele wereld sterker worden. Hij roept op tot een samenwerkingsomgeving tussen belanghebbenden, beleidsmakers en regelgevers om het volledige potentieel van Web3.0 te benutten.

Het rapport wijst ook op de evolutie van crypto-regulering op wereldniveau, waarbij 40 procent van de onderzochte landen regelgevende kaders heeft ingevoerd. Ongeveer 34 procent is bezig met het ontwikkelen van regelgevende kaders, terwijl slechts negen procent een volledig verbod op cryptocurrency heeft opgelegd. Het rapport onderstreept het belang van een evenwichtige regelgevende aanpak om individuele privacy en bescherming te waarborgen, gezien het feit dat 20 procent van de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara momenteel crypto-activa verbiedt en gegevensbeschermingswetten heeft ingevoerd in landen zoals Kenia, Nigeria, Egypte en Zuid-Afrika.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen