Afrika-Nigeria-Bitcoin
Blockchain

Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends

Het West-Afrikaanse land Nigeria heeft de hoogste interesse in digitale valuta, ondanks de huidige bearmarkt.

Crypto in Nigeria

Een studie, uitgevoerd door CoinGecko, onderzocht Google Trends-gegevens voor de meest gebruikte zoektermen door liefhebbers van digitale valuta. Sinds de ineenstorting van de markt in april van dit jaar, werden de zoekresultaten van elk land verzameld om te bepalen welke landen meer geïnteresseerd waren in bijvoorbeeld ‘Bitcoin‘ of ‘Ethereum‘.

De landen die hoog in de ranglijst staan, zijn meestal het meest enthousiast om de tokens te kopen wanneer hun waarde laag is. Met een totale zoekscore van 371 en de hoogste zoekniveaus onder de bevolking stond Nigeria bovenaan de lijst.

Deze zoekopdrachten omvatten “investeren in cryptocurrency”, “cryptocurrency” en “cryptocurrency kopen”. Bovendien was het op twee na hoogste aantal zoekopdrachten voor een bepaalde cryptocurrency, Solana, afkomstig uit Nigeria.

Door de beperkte beschikbaarheid van financiële diensten in Nigeria groeit de interesse in virtuele assets. Het falen van financiële diensten in Nigeria is een reden waarom veel mensen uit Afrikaanse landen de voorkeur geven aan digitale tokens.

Jonge Nigerianen verkochten hun nationale valuta in ruil voor digitale valuta’s. KuCoin meldt dat sinds april 35% van de Nigerianen in de digitale valutamarkt opereert.

Bitcoin het populairst in Nigeria

Op basis van de Finder Cryptocurrency Adoption Index bezat Nigeria in oktober vorig jaar de meeste Bitcoin. Met een percentage van 24% stond het land bovenaan de ranglijst.

Uit het onderzoek bleek ook dat Bitcoin de populairste munt is in Nigeria. 67% van de bevolking bezit de digitale munt.

Totale marktkapitalisatie van BTC op de dagelijkse grafiek – Bron: TradingView.com

Met een totale zoekscore van 270 per april van dit jaar staat de Verenigde Arabische Emiraten op de tweede plaats in de lijst. Singapore staat op de derde plaats en Australië op de vierde.

Daarnaast kwam er uit de Finder-enquête dat bijna 63% van de Nigeriaanse Bitcoin-eigenaren mannen zijn.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen