Hacker / Hackerman
Hack

Nomad Token Bridge gehacked: $190 miljoen weg

De Nomad Token Bridge heeft geleden onder een cyberaanval. Door een beveiligingsexploit te misbruiken konden hackers systematisch een deel van de fondsen binnen deze bridge stelen. Over een groot aantal van relatief kleine transacties wisten ze in totaal $190 miljoen te stelen.

Bijna alles is uit de crypto-wallet

Momenteel zit er naar verluidt nog slechts $651,54 in de wallet, nadat er $190,7 miljoen verdwenen is. Dit blijkt uit data afkomstig van het DeFi-trackingplatform DeFiLlama.

Nomad heeft echter laten weten dat een deel van het geld is ingetrokken door wat hun labelde als ‘white hat vrienden’. Dit zijn personen die het geld hebben gestolen met de bedoeling om de bridge te beschermen. Dit deel zal dan ook worden teruggestort als alles weer terug op de rit is.

Snel alarm na mogelijke exploit

Nadat er inmiddels wat onderzoek gedaan is naar de hack, is er een eerste verdachte transactie naar voren gekomen. Deze werd gedaan om 21:32 UTC tijd, toen iemand erin slaagde om 100 Wrapped Bitcoin van de bridge te verwijderen.

De community was er echter snel bij en meldde deze transactie bij het team van Nomad. Het Nomad-team bevestigde om 23:35 UTC tijd dat zij van de transactie op de hoogte waren en dat een onderzoek was gestart.

Een aantal white-hat hackers ondernamen tevens snel actie, want zij hebben een deel van de gestolen fondsen kunnen redden. Hierdoor is dit niet in de verkeerde handen gevallen. Het Nomad-team voegde eraan toe dat het de diensten van “leidende bedrijven voor blockchain-intelligentie en forensisch onderzoek” had behouden:

Nomad heeft de wetshandhaving op de hoogte gebracht en werkt de klok rond om de situatie aan te pakken en tijdige updates te geven. Het doel van Nomad is om de betrokken rekeningen te identificeren en de fondsen te traceren en terug te vorderen. Nomad is de vele white hat-vrienden dankbaar die snel reageerden om het geld terug te trekken en veilig te stellen.

In totaal hebben de hackers diverse tokens kunnen stelen van het platform, waaronder Wrapped Bitcoin, Wrapped Ether (WETH), USD Coin (USDC), Frax (FRAX), Covalent Query Token (CQT), Hummingbird Governance Token (HBOT), IAGON (IAG), Dai (DAI), GeroWallet (GERO ), Card Starter (CARDS), Saddle DAO (SDL) en Charli3 (C3) tokens.

Hack nieuws

Hacker steelt bijna $484.000 aan Ethereum in aanval op Ledger
Meer dan $300 miljoen aan gestolen cryptocurrencies zijn dit jaar bij cryptomixers gekomen
Hackers infiltreren OKX DEX en stelen meer dan $2,7 miljoen in crypto’s
Meer nieuws

Meest gelezen