Bitcoin

Novogratz noemt het Bitcoin nieuws van PayPal ‘Heel groot’

PayPal die naar de crypto wereld komt is groot nieuws voor adoptie, zo zei de investeerder Mike Novogratz.


PayPal wil in 2021 de Bitcoin toevoegen aan haar netwerk

Galaxy Digital eigenaar en multimiljonair Mike Novogratz dook onlangs op bij CNBC voor een interview. In dit interview vertelde hij hoe belangrijk de aankondiging van PayPal is.

“Ik denk dat dit een schot is dat overal op Wall Street te horen is. PayPal heeft 346 miljoen rekeninghouders. Ze zijn de 30e grootste bank in de VS in deposito’s en opeens zegt elke financiële instelling: ‘Wacht even, wat ben ik aan het doen?”

PayPal is van plan om ergens in 2021 Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash aan zijn netwerk toe te voegen. Na de aankondiging van deze plannen steeg de prijs van de Bitcoin.

“Als je in de directiekamer van Morgan Stanley of Goldman Sachs of Bank of America zit, denk je: ‘Hoe raak ik hierbij betrokken?”


Crypto en aandelen doen het goed

Voorafgaand aan zijn interview zei de CEO dat hij een hoogtepunt had bereikt in de aandelenprestaties voor bedrijven die betrokken zijn bij crypto. Evenals de prijs van Ethereum. Hij wees erop dat cryptomunten in 2020 opvallende prijsstijgingen hebben geboekt. Daarnaast zei Novogratz het volgende:

“We zullen de komende 10 jaar een wederopbouw van de financiële infrastructuur van dit land zien. Het was interessant dat PayPal Paxos inhuurde om hun integratie met crypto te doen. Dit omdat er een domein expertise nodig is is in deze crypto valuta wereld.”

Paxos fungeert als de entiteit achter PAX, een van de vele aan Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoins in de crypto industrie. De instelling kent daarnaast ook andere functies aan, zoals bewaring.

“Het was het COVID virus, hoe vreselijk dat ook klinkt, die de acceptatie van crypto op twee manieren versnelde: Het macroverhaal van de Bitcoin en het misschien nog belangrijkere verhaal van digitalisering van al het geld. Bijvoorbeeld de digitalisering van het financiële dienstverleningssysteem. Dit gaat grotendeels op Ethereum gebouwd worden. “

Meerdere traditionele financiële spelers hebben dit jaar grote hoeveelheden aan Bitcoin opgepikt, wat schijnbaar een tijdperk van reguliere Bitcoin acceptatie inluidt.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen