Blockchain

Oasis Network komt met privacy opties voor leningen

Oasis Labs, het bedrijf achter het Oasis Network, heeft bekend gemaakt dat zijn mainnet officieel gelanceerd is. Inmiddels zijn er al meer dan 70 onafhankelijke validators aangesloten op het netwerk. Wat biedt dit mainnet dat het zo aantrekkelijk maakt?


Privacy Opties

Een van de grootste voordelen zijn de privacy opties die ingebouwd zijn. Oasis richt zich met name op de privacy van haar gebruikers. Hiernaast is het laag-één-netwerk ontworpen met performance als doel; het ondersteund namelijk gedecentraliseerde applicaties die 1000 transacties per seconde verwerken. Deze ondersteunde verwerkingssnelheid wordt mogelijk in een update nog verder opgevoerd.

Via het netwerk van Oasis kunnen gegevens beveiligd worden en kan het vervolgens door gebruik te maken van slimme contracten slim omgaan met de privacy van deze gegevens. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld zelf kiezen welke informatie voor wie beschikbaar is.

Door deze privacy-functie kan volgens het bedrijf een breed scala aan processen worden gewaarborgd, waaronder kredietgeschiedeniscontroles en het omgaan met de gegevens van genetisch onderzoek.

Naar verluidt kunnen gebruikers beloningen verdienen door hun persoonlijke gegevens te gebruiken voor apps die deze willen analyseren. Heirdoor wordt het gebruik van jou data meer waard. Hiernaast kunnen gebruikers er ook simpelweg voor kiezen om geen analysegegevens te delen met apps. Ook kunnen ze kiezen hoe hun meest gevoelige informatie gebruikt wordt door de door hun gebruikte services. Het netwerk biedt hiervoor diverse opties aan, waardoor aan veel eisen voldaan kan worden.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Leningen met privacy opties

De op privacy gerichte opties tevens ook de creatie van leenproducten met onderpand binnen de DeFi-sector faciliteren. Zo zou het netwerk naar verluidt over een grotere capaciteit beschikken om kredietcontroles daadwerkelijk mogelijk te maken. Dit aangezien het feit dat de privacy van gevoelige gegevens van de gebruikers gewaarborgd wordt, waardoor kredietaanvragers hun kredietwaardigheid tegenover kredietverstrekkers kunnen vaststellen.

Hierdoor kunnen kredietaanvragers tevens anoniem blijven, terwijl zij wel de benodigde (financiële) gegevens verstrekken aan de kredietverstrekkers, wat voor sommige gebruikers een uitkomst is.

Naar verluidt zijn onlangs Chainlink en Balancer aangesloten op het Oasis Network. Het bedrijf erachter, Oasis Labs, is van mening dat zijn veilige architectuur tevens de creatie van privé maar gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms makkelijker zou kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is de geautomatiseerde marktmaker Uniswap.

Naar verluidt worden er momenteel honderden samenwerkingsprojecten op het netwerk gebouwd. Hiermee wordt de populariteit van het netwerk aangetoond, ondanks dat deze nu pas officieel gelanceerd is.