Bitcoin

Onderzoek: Bitcoin-netwerk transactievolume overtreft American Express

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat het jaarlijkse transactievolume op het Bitcoin-netwerk dat van sommige kaartnetwerken, zoals American Express in 2021 overtrof.


NYDIG Research Weekly rapport

Het NYDIG Research Weekly-rapport van 29 januari verklaarde dat Bitcoin in 2021 $3 biljoen aan betalingen heeft verwerkt. Hierdoor komt het boven de populaire creditcardnetwerken American Express ($1,3 biljoen) en Discover ($0,5 biljoen) uit.

Bron: Glassnode

De auteurs van het rapport, NYDIG Global Head of Research Greg Cipolaro en Research Analyst Ethan Kochav, ontdekten ook dat het Bitcoin-netwerk in het eerste kwartaal van 2021 meer transactievolume had afgehandeld dan “alle creditcardnetwerken samen voor het hele jaar”.

“Dit is naar onze mening een verbazingwekkende groei voor een betalingsnetwerk dat net zijn 13e verjaardag heeft gehad“, schreven ze. American Express gaf zijn eerste kaart uit in 1958 en Discover in 1985.

Het Bitcoin-netwerk heeft echter nog een lange weg te gaan voordat het Visa en Mastercard inhaalt. Deze verwerken respectievelijk $13,5 en $7,7 biljoen aan transacties.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Kritische blik op het onderzoek

Er moet worden opgemerkt dat in het onderzoek alleen werd gekeken naar de $USD-waarde van het transactievolume. Niet naar het werkelijke aantal transacties. De meeste BTC-transacties waren waarschijnlijk van gebruikers die hun BTC kochten, ruilden en verkochten. Dit geeft een ander resultaat dan waneer ze het gebruiken om voor iets te betalen.

De groei van het transactievolume van Bitcoin is niet elk jaar lineair geweest. Toch zeiden Cipolaro en Kochav dat het altijd “in een hoog tempo is gebleven als ze kijken naar de groeipercentages over 5 jaar.”

“Eind 2021 groeiden de transactievolumes de afgelopen 5 jaar met bijna 100% per jaar.”

Bron: Glassnode

In november 2021 schatte een Blockdata-rapport dat het Bitcoin-netwerk mogelijk al in 2026 de dollarwaarde van Mastercard zou kunnen evenaren. Het ontdekte ook dat het Bitcoin-netwerk al meer volume per dollarwaarde verwerkt dan PayPal.

Volgens het rapport verwerkte het Bitcoin-netwerk in 2021 ongeveer $489 miljard per kwartaal. Dat is meer dan de $302 miljard van PayPal.

De meting van Bitcoin-transactievolumes rapporteert niet het ruwe volume van on-chain transacties. Het “vertrouwt eerder op statistische analyses door gegevensproviders.” Zo kunnen irrelevante transacties eruit gefilterd worden.

Het rapport bevat echter ’transacties binnen een entiteit’. Dit zijn transacties tussen adressen binnen dezelfde wallet of die eigendom zijn van dezelfde organisatie. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op een crypto-exchange die Bitcoin vaak tussen verschillende adressen verplaatst. Met andere woorden: het bedrag van $3 biljoen moet misschien met een korreltje zout worden genomen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk