Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?

In de cryptomarkt, die bekendstaat om zijn heftige schommelingen, hebben we vorig jaar gezien dat de waarde van sommige projecten sterk kan dalen. Recentelijk zien we echter een positieve kentering: de markt herstelt zich, aangevoerd door Bitcoin (BTC). Dit positieve sentiment wordt weerspiegeld in de aanzienlijke stijgingen van diverse altcoins.

Een van de meest opmerkelijke succesverhalen in de cryptomarkt is ongetwijfeld Ordi (ORDI), dat een spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Op 6 december bereikte Ordi een indrukwekkende nieuwe recordhoogte van $68,37. Wat vooral opvalt, is de fenomenale koersstijging: in slechts anderhalve maand tijd is de waarde van Ordi met maar liefst 2000 procent toegenomen.

Wat is ORDI?

ORDI is een cryptotoken dat is gekoppeld aan het Bitcoin Ordinals protocol. Dit innovatieve protocol stelt gebruikers in staat om individuele satoshis, de kleinste eenheden van Bitcoin (BTC), te identificeren en te volgen. Elke satoshi krijgt een uniek nummer toegewezen op basis van het moment van mining. Deze unieke nummers, bekend als Ordinals, maken de creatie van BRC-20 tokens mogelijk.

Deze BRC-20 tokens zijn vergelijkbaar aan de populaire ERC-20 tokens op het Ethereum-netwerk (ETH). Een belangrijke innovatie van dit protocol is dat het de realisatie van non-fungible tokens (NFT’s) op het Bitcoin-netwerk mogelijk maakt, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan de mogelijkheden binnen de Bitcoin blockchain.

De explosieve groei van de ORDI-token

Het is opmerkelijk dat het ORDI-project relatief nieuw is. De token werd in september gelanceerd met een introductieprijs van $2,88. In de eerste twee maanden na de lancering zag ORDI slechts een bescheiden waardestijging, maar daarna nam de waarde plotseling explosief toe. Deze opmerkelijke stijging is vooral te danken aan de heropleving van het Ordinals protocol, dat momenteel ook voor congestie op het Bitcoin-netwerk zorgt.

Als gevolg van deze congestie zijn de transactiekosten gestegen en variëren nu tussen de $14 en $16,50, afhankelijk van de urgentie van de transactie. De extreme waardestijging van het ORDI-token illustreert dat investeerders nog steeds aanzienlijke winsten kunnen behalen in de wereld van cryptocurrency.

ORDI koers schiet omhoog
ORDI koers schiet omhoog – Bron: TradingVIew

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomst cadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen