yuga labs
Blockchain

Ontwikkelaar van Bored Ape Yacht Club opent Otherside Metaverse

De langverwachte Otherside Metaverse van de ontwikkelaars van de Bored Ape Yacht Club opent de deuren voor de eerste 4.300 “ontdekkingsreizigers”. Alle spelers die een uitnodiging hadden om een kijkje te nemen zijn eigenaar van een stuk grond in Otherside. Zij kregen gisteren een rondleiding in de “Biogenic Swamp”, het centrum van de nieuwe virtuele wereld van Yuga Labs.

De eerste fase

In een litepaper die Yuga Labs kort na de eerste trip publiceerde maakt het bekend dat alleen landeigenaren en geselecteerde ontwikkelaars in de eerste fase toegang krijgen tot de metaverse. Volgens de litepaper krijgen de landeigenaren een 11-delige spelserie voorgeschoteld die draait om een mysterieuze obelisk die in het Otherside universum is verschenen.

Verder krijgen landeigenaren in de eerste fase de kans om een bijdrage te leveren aan de bouw van het platform en de virtuele wereld. “Wij geloven in de buitengewone kracht van gemeenschap en hebben vanuit de eerste hand meegemaakt dat het een drijvende kracht voor deze industrie kan zijn”, aldus Yuga Labs in de litepaper.

Focus op interoperabiliteit

In de litepaper maakt Yuga Labs nogmaals duidelijk dat ze geloven in het belang van interoperabiliteit. De mogelijkheid om met je digitale assets van virtuele wereld naar virtuele wereld te reizen. Voorstanders van een “open metaverse” als Yuga Labs beschouwen interoperabiliteit als de sleutel tot een democratische en toegankelijke toekomst voor het internet.

Partijen als Yuga Labs zijn met name bang voor het risico dat grote bedrijven als Meta de touwtjes in handen krijgen. Op vrijdag zei Gordon Goner, één van de mede-oprichters van Yuga Labs, dat Otherside direct concurreert met de Web2 giganten, maar dat hij de toekomst voor een open metaverse zonnig inziet.

Het tegenstrijdige hiermee is dat Otherside op dit moment alleen toegankelijk is voor landeigenaren. Daarmee is de metaverse van Yuga Labs op dit moment helemaal niet zo open voor iedereen. De goedkoopste stukken land in Otherside gaan op het moment van schrijven voor 2,8 Ethereum of ongeveer 3.800 dollar over de toonbank.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen