OpenAIStore
Tech

OpenAI introduceert de generatie van inkomsten uit AI-apps met de GPT Store

Het innovatieve laboratorium voor kunstmatige intelligentie, OpenAI, heeft recentelijk plannen onthuld om een methode te introduceren waarmee ontwikkelaars van generatieve vooraf getrainde transformatoren (GPT) geld kunnen verdienen met hun gepersonaliseerde AI-systemen. Deze aankondiging werd gedaan samen met de lancering van de nieuwe GPT Store, een marktplaats speciaal voor gepersonaliseerde kunstmatige intelligentie-toepassingen.

Inkomstenprogramma voor GPT-ontwikkelaars

OpenAI onthulde deze plannen in een blogpost op woensdag 10 januari, waarin werd aangekondigd dat in het eerste kwartaal van 2024 een inkomstenprogramma voor GPT-ontwikkelaars zal worden gelanceerd. In eerste instantie zullen Amerikaanse ontwikkelaars worden beloond op basis van de mate van gebruikersbetrokkenheid bij hun GPT-creaties.

De GPT Store, die geïntegreerd is in de populaire ChatGPT-chatbot, stelt gebruikers in staat om GPT’s of AI-toepassingen te ontdekken en te ontwikkelen voor diverse doeleinden. Deze toepassingen variëren van het geven van wiskundelessen tot het ontwerpen van stickers. De winkel is ingedeeld in verschillende secties, waaronder DALL-E voor het creëren van afbeeldingen, een schrijfgedeelte voor tekstverbetering, en secties gericht op productiviteit, onderzoek en analyse, programmeren, onderwijs en lifestyle.

De gespecialiseerde GPT’s in de DALLE-E-sectie zijn in staat om beelden te genereren op basis van ideeën, terwijl de sectie voor programmeren ondersteuning biedt bij coderen en leren. Andere secties zoals onderzoek en analyse helpen bij het interpreteren van informatie, en het lifestyle-gedeelte biedt praktische tips over onderwerpen zoals reizen, trainingen, stijl en voeding.

Lancering van GPT Store

De lancering van de GPT Store, oorspronkelijk aangekondigd in november 2023 tijdens de eerste ontwikkelaarsconferentie van OpenAI, werd uitgesteld tot december na feedback van gebruikers. Deze vertraging viel samen met de tijdelijke verwijdering en daaropvolgende herplaatsing van OpenAI-CEO Sam Altman, wat leidde tot onrust onder de medewerkers.

Tegelijkertijd met de lancering van de GPT Store, introduceerde OpenAI op 10 januari ook ChatGPT Team, een betaalde versie van hun dienst voor bedrijven. Deze versie garandeert privégebruik op de werkplek en houdt bedrijfsgegevens gescheiden om vertrouwelijkheid te waarborgen, met abonnementskosten variërend van $25 tot $30 per gebruiker per maand.

Blockchain nieuws

2024: Doorbraakjaar voor de tokenisatie van real-world assets (RWA)
MrBeast beschuldigd van betrokkenheid bij crypto schandaal van $10 miljoen
Tibia introduceert eigen cryptocurrency en stapt Web3 in: Wat betekent dit voor spelers?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk