Bitcoin, Cardano

Oprichter Silk Road: Bitcoin gaat naar $100.000 in 2020

De prijs van een Bitcoin zal het komende jaar flink omhoog schieten, misschien wel tot de $100.000 dollar, zegt de oprichter van de beruchte darkweb marktplaats ‘Silk Road’ .


Bitcoin gaat naar de $100.000

In een reeks blogposts voorspelde Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road, dat de Bitcoin prijs in 2020 rond de $100.000 dollar zal liggen. De blogposts werden gepubliceerd op basis van brieven die hij in de gevangenis schreef. Hij onderbouwde zijn theorie aan de hand van Elliot Waves.

Ulbricht vertelt deze uitspraak te kunnen doen, zelfs zonder de dagelijkse prijsbewegingen van Bitcoin te kunnen volgen. Om de hoogte- en dieptepunten in cycli van de financiële markten te voorspellen, kijkt Ulbright naar extremen in beleggerspsychologie. Wat Bitcoin betreft, spelen de emoties van beleggers een belangrijkere rol dan traditionele markten, vertelt hij.

Mede hierdoor kan de Bitcoin prijs kunstmatig stijgen. Door een juist getimede push, in combinatie met hoge verwachtingen van beleggers en massa adoptie kan de koers enorm stijgen.


Wat is Silkroad en wie is Ulbricht?

Ulbricht was het brein achter de illegale marktplaats Silk Road. Op deze marktplaats, die gevestigd was op het darkweb, konden criminelen wapens, gestolen creditcardgegevens, drugs en nog veel meer kopen en verkopen via het internet.

Silk Road was één van de grootste websites die gebruik maakte van het Tor netwerk. Dit is een netwerk die wordt gebruikt om anoniem toegang te verkrijgen tot het darkweb. Ulbricht werd in 2015 gearresteerd en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het witwassen van geld en hulpverlening aan distributie van drugs en fraude.


Andere Bitcoin prijsverwachtingen

Niet alleen Ulbright is positief gestemd over Bitcoin. Ook andere grote spelers hebben voorspellingen gedaan met betrekking tot de Bitcoin koers. Zo zegt Andy Cheung, manager bij crypto exchange OKEx, te verwachten dat de koers in 2020 tot boven de $14.000 zal stijgen. Cheung vertelt dat een Bitcoin ETF in Amerika een katalysator kan zijn voor een flinke prijsstijging.

Ook de oprichter van Cardano, genaamd Charles Hoskinson, vertelt te verwachten dat de Bitcoin prijs spoedig tot boven de $10.000 zal stijgen. Ook zegt hij te verwachten dat BTC in de toekomst de $100.000 dollar zal bereiken. “Bitcoin is veel meer dan een middel om op te speculeren,” vertelt hij.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen