Binance Exchange
Exchange

Oprichter van OKX waarschuwt dat het FTX-Binance-gevecht de hele cryptomarkt kan raken

Star Xu, de oprichter van de OKX Cryptocurrency Exchange, heeft een waarschuwing afgegeven over de ‘oorlog’ tussen Binance en FTX. Deze oorlog zou volgens Xu de hele cryptomarkt kunnen destabiliseren.

Niemand heeft er baat bij als FTX nieuwe LUNC wordt

Onlangs werd bekend dat Binance van plan is om zijn FTX Token (FTT) holding te liquideren. Dit heeft er op zijn beurt voor gezorgd dat de waarde van FTT al aanzienlijk gedaald is. Ook heeft het voor enkele problemen gezorgd bij de FTX Exchange.

Het nieuws van Binance heeft er naar verluidt voor gezorgd dat een groot deel van de gebruikers hun geld van de FTX exchange wouden halen. Dit heeft ervoor gezorgd dat FTX (tijdelijk) geen opnames meer verwerkt. Dit ondanks dat FTX heeft laten weten dat alles op orde was en dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken.

Volgens Star Xu heeft er echter niemand (inclusief Binance) baat bij als het FTX-probleem buiten proportie oplaait en een soort nieuwe LUNC wordt. Xu beveelt Binance’s CEO Changpeng Zhao aan te stoppen met de verkoop van zijn FTT-holding en een nieuwe deal met SBF uit te werken.

Kansen voor FTX zien er nu niet gunstig uit

Volgens een andere tweet van de oprichter van Wu Blockchain is ongeveer 20% van Binance’s instroom, gelijk aan ongeveer $1,17 miljard, de afgelopen week afkomstig van FTX.

Huobi bevond zich in november in een vergelijkbare positie, waar ongeveer 19.000 BTC van de exchange naar Binance werden overgedragen. Echter, gezien de manier waarop de situatie zich ontwikkelt, lijkt het erop dat FTX een zeer goede marketingstrategie nodig zal hebben om detailhandelaren en investeerders die massaal lijken te vertrekken terug te halen. De kansen voor de exchange voor een (relatief) makkelijk herstel lijken rap af te nemen. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen hoe groot dit effect op de cryptomarkt gaat hebben.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen