Digibyte is cryptocurrency met één van de oudste, snelste en meest gedecentraliseerde blockchain ter wereld. Digibyte is een blockchain project die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.
Met Digibyte is het mogelijk om uitermate veilig digitale betalingen te laten plaatsvinden. Volgens DGB is het 5x veiliger dan bijvoorbeeld de Bitcoin. ‘Het gebruikt dezelfde technologie die wordt gebruikt bij nucleaire bommen’.
Dankzij de blockchain van Digibyte kun je binnen enkele seconden betalingen over de hele wereld versturen en ontvangen. De afkorting van Digibyte is ‘DGB’. Deze cryptocurrency kun je minen en er kunnen in totaal 21,000,000,000 DGB, (21 miljard) Digibyte tokens worden gemined.
Waar kan ik Digibyte (DGB) voor gebruiken?
Zoals je hierboven al gelezen hebt kun je Digibyte gebruiken om (internationale) betalingen mee uit te voeren. Digibyte is volledig open-source waardoor iedereen gebruik kan maken van de Digibyte blockchain.
Hoe verschilt Digibyte van andere crypto’s?
Digibyte heeft een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Om een duidelijk beeld te krijgen vergelijken we Digibyte met de Bitcoin.
Te zien is vooral het grote verschil in de schaalbaarheid. Digibyte kan 560 transacties per seconde verwerken terwijl Bitcoin slechts 7 transacties per seconde kan verwerken. Daarnaast valt op dat Digibyte 5 mining algortimes heeft en Bitcoin slechts 1. Door 5 algoritmes te gebruiken is het netwerk veiliger volgens het Digibyte team.
De Digibyte koers
De Digibyte koers is zeer bewegelijk, net zoals heel veel altcoins. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de DGB koers binnen 1 dag met 40 procent stijgt of daalt. De Digibyte koers hangt af van een aantal belangrijke factoren, namelijk:
- Nieuwe updates binnen het Digibyte netwerk.
- Een nieuwe samenwerking van DGB met een ander bedrijf.
- Media aandacht.
- Nieuws over de algemene acceptatie van cryptocurrency en blockchain.
In de onderstaande grafiek is de Digibyte koers te zien (let op, de koers is in dollars weergegeven). In deze grafiek is te zien dat de Digibyte coin begin 2014 is uitgegeven. Op het moment van starten lag de waarde van 1 DGB token rond de $0,00068. Tot april 2017 is de koers relatief stabiel gebleven met een koers tussen de $0,00068 en $0,00030.
In april 2017 begon de DGB koers flink te stijgen tot een koers van $0,06 dollar. Hierna zakte de koers weer even terug. Maar in januari 2018 begon Digibyte aan een enorme koersstijging. Op 3 januari bereikte DGB haar absolute hoogtepunt. Op dat moment was 1 DGB token rond de $0,13 dollar waard. Na dit hoogtepunt is de DGB koers flink teruggevallen.
Wat is DigiByte?
Waar kun je Digibyte kopen?
Er zijn meerdere plekken en exchanges waar je Digibyte kunt kopen. Wil je weten bij welke crypto exchanges je wel Digibyte tokens kunt kopen? Hieronder hebben wij de belangrijkste en betrouwbaarste crypto exchanges die DGB verkopen voor jou op een rijtje gezet.
Wie is de oprichter van Digibyte?
De oprichter van de cryptocurrency Digibyte (DGB) is Jared Tate. Jared Tate is al sinds 2012 betrokken bij Bitcoin. Jared zag al snel de potentie van digitale valuta’s en besloot in 2013 dan ook om het Bitcoin protocol op een aantal punten te verbeteren. Hieruit kwam de lancering van Digibyte voort. Sindsdien wordt DGB nog steeds gezien als een belangrijke blockchain pionier.
Wat zijn de voordelen van Digibyte?
1. Veilig
OMG zorgt voor onbeperkte schaalbaarheid en een hele hoge transactiesnelheid. Het OmiseGO netwerk kan mogelijk op den duur miljarden transacties per seconde verwerken.
2. Snel
Een ander groot voordeel van Digibyte is dat het netwerk zeer snel is. DGB heeft de snelste blocksnelheid van elke UTXO blockchain in de wereld.
3. Grote community
De laatste tijd maakt Digibyte een sterke opmars qua marketing. De community van de cryptocurrency speelt hier een grote rol in. Dit zorgt voor extra exposure voor de munt.
4. Schaalbaar
Digibyte kan 560 transacties per seconde verwerken terwijl Bitcoin slechts 7 transacties per seconde kan verwerken.
Wat zijn de nadelen van Digibyte?
1. Niet uniek genoeg
Een nadeel die genoemd wordt door critici is dat Digibyte niet uniek genoeg is. De munt is eigenlijk een verbeterde Bitcoin, alleen zonder de naamsbekendheid. Volgens sommigen is er meer nodig om een belangrijke speler te worden op de cryptomarkt.
2. Nog onbekend bij grote menigte
Pas in 2018 zien we dat de Bitcoin echt geaccepteerd wordt door de Mainstream. Langzamerhand volgen altcoins zoals Ethereum en Ripple. Echter zijn veel kleinere altcoins als Digibyte nog niet bekend bij een grote groep mensen. Dit zorgt ervoor dat DGB zijn volledige potentie nog niet heeft bereikt.
3. Nog niet volledig geaccepteerd
Net als alle andere cryptomunten is Digibyte nog niet helemaal geaccepteerd. Veel overheden zijn bang dat cryptocurrencies schadelijk zijn voor het financiële systeem. Overheden hebben namelijk nog geen goede regelgeving voor cryptocurrencies. Dit zorgt ervoor dat grote institutionele investeerders maar mondjesmaat durven te investeren.