bitcoin koers
Bitcoin

Peter Schiff: “Bitcoin gaat nooit meer naar de 69.000 dollar”

Als je al wat langer in de crypto-industrie meeloopt, dan heb je ongetwijfeld weleens de naam Peter Schiff voorbij zien komen. Peter Schiff is wat we noemen een goldbug, iemand die al zijn hele leven roept dat goud naar de maan gaat en daar wisselend succes mee heeft. Bitcoin staat bekend als het ‘digitale goud’, waardoor je wellicht begrijpt dat Peter Schiff een hekel aan Bitcoin heeft.

Nooit meer een all-time high

Nu voorspelt Schiff wederom een doemscenario voor Bitcoin. De goud-aanhanger ziet het namelijk niet meer gebeuren dat Bitcoin ooit nog teruggaat naar de all-time high van 69.000 dollar die het in november 2021 bereikte. Volgens Schiff was die koers een frauduleuze advertentiecampagne die door speculatie is opgeblazen. Hierbij noemt hij onder andere het faillissement van FTX als voorbeeld.

“Een jaar geleden tikte Bitcoin de 69.000 dollar aan. De voornaamste reden voor de speculatieve rally was alle leverage die voor een ongeëvenaarde hoeveelheid reclame en speculatieve aankopen zorgde. Het faillissement van FTX bewijst dat de hele rally frauduleus was. Deze zal nooit herhaald worden. De Bitcoin mania is voorbij”, aldus Peter Schiff.

Dit is zeker niet de eerste keer dat Schiff zich op deze manier uitlaat over Bitcoin. Als je door zijn Twitter-account scrolt, kun je zien dat hij al vanaf extreem lage Bitcoin koersen roep dat het project gedoemd is om naar nul te zakken. Tot nu toe zit Schiff er al jaren naast, maar wellicht dat hij ditmaal gelijk heeft?

Bitcoin in de problemen

Na het omvallen van FTX is Bitcoin helaas een flinke hoeveelheid van zijn waarde verloren. Door de geschiedenis van Bitcoin is dit echter vaker voorgekomen, waardoor het niet per se betekent dat de problemen op dit moment groter zijn dan ooit. Het is geen goede zaak voor de reputatie van de industrie, maar als het goed is wordt Bitcoin hier op de lange termijn sterker van.

Meer mensen leren nu dat het beter is om je Bitcoin altijd in een eigen wallet te bewaren en beurzen zullen er in de toekomst meer aan doen om transparant te zijn. Met name dat laatste zal voor het grote publiek helpen om het vertrouwen in de industrie terug te winnen. We gaan momenteel een lastige periode door, maar Bitcoin heeft voor hetere vuren gestaan.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen