bitcoin gold goud
Bitcoin

Peter Schiff: ‘Bitcoin zal voor de ETF-lancering crashen’

Goudliefhebber en Bitcoin-hater Peter Schiff heeft weer eens een crash voorspelt voor de digitale munt. Ditmaal is de Spot Bitcoin ETF onderwerp van zijn negatieve analyse. In een poll op Twitter vroeg Schiff aan zijn volgers wanneer Bitcoin zou crashen: voor of na de lancering van de Spot Bitcoin ETF.

Hoewel de meerderheid op “na de lancering” stemde, voorspelde Peter Schiff het tegenovergestelde.

Niet waar Schiff op hoopte

De resultaten van de poll waren overigens niet helemaal waar Peter Schiff op hoopte. Ruim 68 procent stemde namelijk op de optie “Koop en HODL tot de maan,” wat hij als een groot voorstander van goud niet graag zal zien.

Met name dit resultaat toont de kracht van Bitcoin. Voor velen is het bijna een soort religie: Bitcoin kopen en deze vervolgens net zo lang vasthouden totdat er weer groene cijfers staan.

Het leger van Bitcoin-hodlers is door de jaren heen flink blijven groeien en daar plukken we ook nu nog steeds de vruchten van. Steeds meer Bitcoin komen in handen van mensen die helemaal niet van plan zijn om te verkopen en dat is natuurlijk alleen maar goed voor de koers.

Peter Schiff als contra-indicator voor Bitcoin

Door de jaren heen fungeerde Peter Schiff vaak genoeg als een contra-indicator voor Bitcoin. Op de momenten dat de koers enorm door het putje ging, bijvoorbeeld tijdens de crash die we zagen tijdens het FTX-debacle in november 2022, riep Schiff iedere keer dat het einde der tijden was aangebroken voor Bitcoin.

Vaak waren dat echter precies de momenten dat de Bitcoin koers de bodem aantikte en we vanaf daar aan een herstel begonnen.

Erg succesvol zijn de calls van Peter Schiff met betrekking tot Bitcoin niet geweest, waardoor het nog maar de vraag is of zijn nieuwe voorspelling zal uitkomen.

Het kan immers zomaar zijn dat de koers nog een flinke slag omhoog maakt als de Spot Bitcoin ETF daadwerkelijk lanceert, omdat er dan een gigantische hoeveelheid kapitaal de markt opstroomt, die allemaal Bitcoin moeten opkopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen